2015. szeptember 18., péntek

E. Lockhart : A hazudósok

0

Szerző: E. Lockhart
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 246
Besorolás: ifjúsági, romantikus, rejtély
Sorozat: -
Fordító: Rudolf Anna
ISBN: 9789635399406

Fülszöveg:
Egy gyönyörű és előkelő család.
Egy magánsziget.
Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.
Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.
Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.
Hazugságok hazugságok hátán.
Igaz szerelem.
Az igazság.
A hazudósok a többszörös díjnyertes író, E. Lockhart új, modern, intelligens, titokzatos regénye.
Olvasd el!
És ha valaki megkérdezi, mi történik a végén, csak HAZUDJ!

* * *


"Izgalmas, gyönyörű és félelmetesen okos."
Történet egy négyfős baráti körről, a Hazudósokról, akiknek egy tettük borzalmas következményekkel végződött. De ki mondta, hogy a barátság egyszerű? A könyv egy emlékezet kiesése lány, egy  legjobb barátnő, egy forradalmár fiú és egy a csapat "mókamester" címet viselő fiú történetét meséli el nekünk, valamint a kívül tökéletes, ám belül rothadó belsejű anyákról, testvérekről és pár igen érdekes névvel rendelkező kutya sztorijáról szól. Hogy miért ajánlom mindenkinek ezt a regényt? Olvass tovább és megtudod!

Nem rég töltöttem ki egy Book Tag-et, amiben az egyik kérdése az volt, hogy melyik az a könyv ami megváltoztatta a világ nézetedet. Én egyből beírtam, hogy A hazudósok az. Hogy miért? Mert ennek a könyvnek az olvasása közben jöttem rá, hogy nem minden fekete és fehér a világban, hogy a szürke  is lehet olyan jó, mint a bármelyik másik szín.

Amikor először megláttam a borítót, már akkor tudtam, hogy ez a könyv pont hozzám való, aztán elolvastam a fülszöveget és csak még jobban beleszerettem. Végül pedig nagy nehézségek árán végre a kezeim közé kaparintottam, mégis haboztam. Nem is tudom, hogy mi ütött belém akkor, de valahogy nem akaródzott elkezdenem olvasni. Csak annyit mondok, ne kövessétek el ezt a hibát ti is! Ne csináljatok semmi, ne gondolkodjatok, ne nézzetek utána semminek a könyvvel kapcsolatban, mert higgyétek el nekem, majd amikor kiolvastad és még 20 perc elteltével is ott ülsz, ahol abbahagytad az olvasást, és nem csinálsz semmit, csak azon gondolkodsz, hogy egy könyvet, hogy lehetett ennyire félelmetesen jól megírni. Mert erre tényleg nincs jobb szó mint, hogy félelmetes.


Félelmetesek benne a az érzelmek kavalkádja, félelmetes, hogy az írónő minden egyes csavarral és új oldallal képes volt téged ámulatba ejteni, és elérni, hogy a a könyv olvasásán kívül ne figyelj semmire. Ez nem valami nyálas romantikus regény, aminek minden oldalából folyik ki a nyál, hanem ez egy érző, lélegző csodálatosan megalkotott szereplőkkel, fordulatokkal és cselekménnyel regény. És a legjobb benne, hogy sosem tudod mi fog történni. Ha azt hitted, hogy már ennél nem kapsz többet, akkor a történet csak fogja magát és jól arcon csap. Higgyetek nekem, tapasztalatból beszélek.


Borító: 5/5 Gyönyörű, és sokkal szebb, mint az angol borító.
Történet: 5/5 Félelmetesen jó.
Kedvenc szereplő: A Hazudósok.
Kedvenc jelenet: Nincs ilyen. Az egész könyvet imádtam.
Negatívum: Amikor rájöttem, hogy vége van.

* * *

Idézetek a könyvből:


"A csönd védőburkot képez a fájdalom köré."

"Nagyon kevés dolog van a világon, amin tudunk változtatni. Meg kell próbálni olyannak elfogadni a világot, amilyen."

"– Sose egyél sárga havat – szól közbe Johnny. – Az is egy elég jó mottó."

"A családban az öregek – anyu, a nagynénik, Papa – életcélja a szép tárgyak felhalmozása. Az nyer, akinek a legtöbb cucca van, amikor meghal. 
    De mit nyer? Ezt szeretném tudni."
"– Légy egy kicsit kedvesebb, mint amennyire feltétlenül szükséges."
"Ő volt az az ember, aki nem bírta megjátszani a mosolyát, és mégis gyakran mosolygott."Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése