2015. szeptember 17., csütörtök

Interjú Helena Silence-vel + nyereményjáték!

0

Sziasztok! Mára egy interjút hoztam nektek Helena Silence-vel, aminek a végén egy kis meglepi vár rátok, amit még egyszer köszönök neki! ;) Jó szórakozást és szép csütörtök mindenkinek! 


 * * *

1. Hogy jött az ötleted, ehhez az érzős dologhoz?


Az egész egy kényelmetlen utazás alatt fogalmazódott meg bennem. Túl sokan voltak azon az emlékezetes buszon, és elkezdtem azon gondolkodni, hogy mi történne, ha egy hétköznapi érintésből (akár egy véletlenből is) megtudhatnánk több mindent is. Hogyan hatna ez egy emberre? Milyen változásokat idézne elő az életében, a gondolataiban? Mit kezdene az ember a megszerzett plusz információkkal? Rengeteg kérdés felmerült, amelyekre lassan megszülettek a válaszok. Először egy novella lett belőle, majd amikor hirtelen rám szakadt egy csomó szabadidő, könyvvé bővült az ötlet. 


2. Mondtad, hogy az unokahúgodat is Lucának hívják. Ő olvasta már a könyveidet?

Nem, és egyelőre nem is lenne jó ötlet. Most kezdte a második osztályt. Szeretném, ha legalább hetedik-nyolcadik osztályos koráig várna, de ahogy ismerem, már előbb rá fogja beszélni a nővéremet. A borítók mindenesetre nagyon tetszenek neki, és már többször is kérte, hogy a lovas részeket olvassam fel neki. Imádja a lovakat. 

3. Te meg vagy elégedve a borítókkal, amiket a könyveid kaptak?

Igen, szerintem gyönyörűek, és jól passzolnak a történethez.

4. Sportolsz vagy sportoltál valamit fiatalabb korodban?

Nem, pedig jó ötlet lett volna. Most már a munka és az írás mellett alig marad időm, azt meg nagyrészt olvasással, barátokkal töltöm. 

5. Kiről mintáztad Lenát?

Nincs kifejezetten egy ember, akiről mintáztam volna, inkább sok olyan tulajdonságot, vágyat gyúrtam össze, amelyek szerintem kellettek az ő karakteréhez. Ismerősöktől, barátoktól is kölcsönöztem néhány dolgot, sőt belőlem is megtalálható egy rész. Ez valószínűleg elkerülhetetlen egy E/1-ben megírt könyv esetében.

6. Van példaképed?

Nincs. igyekszem úgy élni az életem, hogy saját magamnak megtudjak felelni. Nem mindig sikerül, de igyekszem.

7. Szoktál olvasni? És ha igen, mit szoktál közben csinálni? És persze kik a kedvenc íróid?

Persze, sokat olvasok, szerintem ez elengedhetetlen, és szeretek is minden alkalommal másik világba, más emberek közé csöppenni. Olvasás közben semmi mást nem csinálok, csak olvasok. Kedvenc íróm rengeteg van, és minden egyes újabb könyvvel csak bővül a lista, nagyon hosszú lenne leírni. Már eszembe jutott,hogy tényleg listát kéne vezetnem, mert tíz év múlva valószínűleg méltánytalanul ki fogok hagyni egy-két írót a felsorolásból, már annyi lesz. Nálam egy író egyetlen könyve vagy akár egy mondata alapján kedvencé válhat.

8. Kiskorodban mi akartál lenni?

Orvos.

9. Mi szokott inspirálni?

Ez változó. Van, amikor egy könyv. Előfordul, hogy egy filmben elejtett mondat, egy ember aki meg sem szólal, de szembe jön velem az utcán, és valamiért elgondolkodom rajta. Igyekszem nyitott szemmel járni, felfogni a környezetem nagy részét, és hasznosítani mindent, ami érdekel.

10. Mi szoktál csinálni a szabadidődben? Már, ha van ilyen...

Olvasok, moziba, enni, kávézni, vásárolni járok a barátokkal.

11. Vezetsz bakancslistát? Van valamilyen "merész/hülye" vagy vicces dolog amit már megtettél róla?

Nem, de jó ötlet, el fogok gondolkodni rajta. Mostanában úgyis kevés az izgalom az életemben. 

12. Melyik karaktered bőrébe bújnál szívesen? Miért?

Azt hiszem, ha lenne rá lehetőség, mindenki "bőrét" szívesen kipróbálnám, de leginkább Lena érdekelne. Néha az volt az érzésem vele kapcsolatban, hogy jobban meg tudnám írni, ha teljes egészében átélhetném az érzéseit.

13. Van valamilyen terved a jövőre nézve?

Folytatni az eddigieket, olyan könyveket írni, amelyek hatással vannak az olvasókra, és olyan világokat teremteni, amelyek sokáig emlékezetesek maradnak.

Én is ugyanezeket kívánom neked is! Szép napot! :)
Köszönöm, hogy rám gondoltál!
H.

És ti is köszönjétek meg neki, ugyanis ő is gondolt rátok és felajánlott nektek pár cukiságot! :)
Bővebben itt: KATT
Menjetek lejjebb fontosként (kék csillagként) van kijelölve! 

Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése