2015. szeptember 4., péntek

Interjú A. O. Esther-rel!

0

Sziasztok! Egy interjút hoztam nektek amiben a főszereplő A. O. Esther volt! ;) Köszönöm neki még egyszer, hogy időt szánt rám és képzeljétek felajánlott nektek pár cukiságokat, már alig várom, hogy kisorsolhassam! ;)

                                                                                    1. Mint már mondtam, még nem volt alkalmam elolvasni egy könyvedet sem, de nagyon sok kritikát olvastam

 és a legtöbb embernek tetszenek. Te mit gondolsz a könyveidről?Mindhárom sorozatom más-más világokba vezeti el az olvasót, így reményeim szerint mindenki talál a regényeim közül olyat, ami igazán a szájíze szerint való. :) Az én szívemnek minden regényem kedves, hiszen a lelkem egy-egy kis darabja bennük van: a történetben, az eszmeiségben, a szereplőkben. Nem tudnék választani közülük, hisz olyanok, mint a gyermekeim, mindet másért szeretem. 

Ez nagyon édes! ;) 2. Mint láttam a facebook-on tartod a kapcsolatot a rajongóiddal és sokat beszélgetsz velük. Szerinted ez fontos?

Nagyon fontosnak tartom az olvasóim visszajelzéseit, hiszen tőlük tudom meg, melyik karaktert kedvelik, és melyiket nem, így egy sorozatnál eszerint tudom szőni a szálakat. Persze volt már úgy, hogy megöltem az egyik kedvencüket, aki történetesen gonosz volt, és utána nagyon meglepődtem, hogy mennyire sajnálták. De például az olvasóim kérésére kezdtem el forróbb, erotikus jeleneteket írni, és miattuk lettek egyre durvábbak és véresebbek a csatajeleneteim. Azt is figyelembe veszem, ha azt kérik, legyen szerelmes XY, vagy találjak párt XZ-nek. Mindent az olvasóimért. :) De a könyvektől függetlenül is nagyon szeretem őket, mert őszinték, kedvesek, viccesek. Tőlük kapom a legjobb tippeket, mit nézzek meg a moziban, vagy mit olvassak el épp.

3. Nem mond ilyeneket, mert mindjárt elérzékenyülünk!! :D A. O. Esther. Honnan jött az ötlet ehhez a névhez?

Aszódi-Ordódy Eszternek hívnak, innen a név. Már az első regény megírásakor arról álmodoztam, hogy egy nap a regényeimet megismeri majd a nemzetközi piac is, de mivel a nevem egy külföldi számára szerintem kiejthetetlen, és megjegyezhetetlen alaposan lerövidítettük. Igaz, így csalóka egy picit, mert ugye egy külföldi olvasó számára az Esther a családnevemnek tűnhet, de az ügynökeim azt mondták ez egyáltalán nem baj, és jó csengése van maradjon.

4. Szoktál olvasni olyan könyveket amit a rajongóid ajánlanak neked?

Igen, a szakkönyveken túl csak olyat olvasok, amiket az olvasóim ajánlanak. Már ismerik az ízlésemet, pontosan tudják, mi az, ami biztosan tetszeni fog nekem.

5. Mikor van "ihleted"? Mi szokott inspirálni?

Nem ihletből írok, így ha a nap bármelyik szakaszában a gépemhez ülök, ott folytatom a történeteimet, ahol abbahagytam. Nyilván, este, amikor sötét van, és csak a csillagok világítanak odakint, no és a tücskök muzsikálnak, jobban esik az írás, mint amikor otthon a gyerekeim barkácstündérnek öltöznek, és műanyag kalapácsokkal verik mögöttem a szekrényt, miközben ordít a lejátszójukból az Alma együttes. :) Minden inspirál. A szép tájak, az érdekes emberek. Magamba szívok mindent, ami tetszik, aztán leírom a könyveimben, persze kicsit másként... tehát, ha megismerkedek valakivel, legyen az férfi vagy nő, és megfog a személyisége, pillanatok alatt a történetembe helyezem. :) Persze, csak én tudom, kinek milyen szerepet és sorsot szánok, de izgalmas így,  hús-vér emberekről formálni a karaktereimet. Szóval, vigyázzatok, mert mindenkire figyelek...! :)

6. Jujj, kezdek félni! :D Melyik karaktered hasonlít hozzád a legjobban?

Hahahaha, hát, ez van. :) Mivel már beszélgettünk, te is a lupe alattt vagy. :) Figyelj majd nagyon, mert lehet, hogy magadra ismersz valamelyik történetemben. Hogy melyik karakter hasonlít rám? Erre nehéz válaszolni, mert mindegyikükben benne vagyok, a rosszakban is. Talán Sonja, a Frigg rokkájából az, aki személyiség-szempontjából a legközelebb áll hozzám. Lehet, a gitározás miatt, vagy mert a bátyjával és annak barátaival nőtt fel.

7. Hmm... Majd figyelek! ;) Szoktál zenét hallgatni írás közben? Ha igen, mit?

Igen! Mindig zenét hallgatok, miközben írok. Tudod, van egy olyan mondás, hogy "a valósággal az a baj, hogy nincs hozzá háttérzene". Nos, a regényeim nem a valóságból táplálkoznak, sokkal inkább a fantázia világból, így ahhoz nagyon is illenek az zenék. Rengeteg kedvencem van. Imádom az Imagine Dragonst, Ed Sheerant, Christina Perrit, a Linking Parkot, de a listát órákon át sorolhatnám. A lényeg, hogy angolul énekeljenek. Magyarok mözül Rúzsa Magdi a kedvencem, de mivel ő magyarul énekel, és gyönyörűek a dalszövegei, mellette nem tudok írni, mert elvonja a figyelmemet, így őt akkor hallgatom, amikor leteszem a tollat. Mondhatni, vele relaxálok. :)

8. Tea vagy kávé?

Kávé tejjel.

9. Szoktál blogokat, fanfictionokat olvasni?

Igen, rengeteg blogot olvasok, főként könyveseket. A fanfictionokat is kedvelem, az olvasóim közül sokan nagyon jól írnak.

10. Ha nem író lettél volna, akkor szerinted most ilyen foglalkozásod lenne?

Festő lennék, vagy rockzenész. 

11. Szerinted mi az élet legfontosabb szabálya?

Ki mint vet, úgy arat.

12. Hol látod magad, 10 év múlva?

Szeretnék nemzetközileg elismert író lenni, és boldog lennék, ha megfilmesítenék a sorozataimat.

13. Mit üzennél a kezdő írópalántáknak?

Olvassanak sokat, aztán írjanak, írjanak, írjanak! Ne törődjenek senkivel (pláne a kerékkötőkkel), és vessék papírra (laptopra) a lelkükben megszülető történeteket! Hajrá! :)

Én is ezt kívánom, mind a rajongóknak és mind neked is! ;) Nagyon köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseimre! :)

Én köszönöm a beszélgetést! :)
Én pedig köszönöm mindenkinek a figyelmet, hamarosan újra jelentkezem! ;) Szép estét! 


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése