2015. szeptember 14., hétfő

Susan Ee: Angelfall - Angyalok bukása (Angelfall #1)

0

Szerző: Susan Ee
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 342
Besorolás: disztópia, ifjúsági, romantikus, démon, angyal
Sorozat: Angelfall
Fordító: AncsaT
ISBN: 9789633733820

Fülszöveg:
Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát. 
Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal. 
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét. 
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.
* * *


Annak az ötletére gondoltam, hogy megírom ezt az ajánlót, amiért a suliba is kellett egy nyári olvasmányról írnom és én ezt választottam.

A könyv egy lányról Penryn-ről szól aki egyik pillanatról a másikra az apokalipszis közepén találja magát, kicsit "zizi" édesanyjával és lebénult húgával, Paige-vel. Azonban egy óvatlan pillanatban az angyalok elragadják főhősnőnk húgát, és innentől kezdve Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze őt. Ekkor találkozik a szárnyitól megfosztott Rafi-val aki a segítségért cserébe felajánlja, hogy segít a lánynak visszaszerezni a húgát. Együtt vágnak neki hát az apokalipszisnak és veszedelmeknek amik várnak rájuk, hogy az út végén elnyerjék a jutalmukat. De vajon megtalálják azt amit keresnek? Vagy mindketten kudarcot vallanak?

Szerintem, ha nem tévedek akkor az egyik kedvenc nyári olvasmányom az Angelfall volt. Hogy miért? Mert vicces, egyedi, jól megírt, és könnyen érthető történet amit mindenkinek szívesen ajánlok, ha például nincs mit olvasnia. És igen, fiúk is előszeretettel elkezdhetik olvasni, mert egyáltalán nem nyálasan romantikus, higgyetek nekem. Ott én is meghúzom a határt. Egyetlen egy csók csattan el benne, de az sem ilyen romantikus környezetben, szóval... Mondjuk én személy szerint egyáltalán nem hiányoltam, mert kárpótoltak a durvább és véresebb csatajelenetek, amiket imádtam. Magyarán egy igazán belevaló történetet és szereplőket kaptunk. Ha már szóba jött, akkor térjünk is rá a szereplőkre...

Rafi. Hát az egyértelmű, hogy ő a könyves álompasik kupacába sorolandó, a határozott és erős személyiségével és persze a szexis testével. De azt persze még mindig nem nézem el neki, hogy próbált nem beleszeretni Penryn-be és állandóan csak a gyenge emberlányt látta benne, aki visszaszájalt neki és idegesítette, minden emberileg lehetséges módon. És igen ezért is lett Penryn is az egyik kedvenc könyves karakterem. Mert erős, makacs és szókimondó, de mind e mellett gondoskodó és jószívű is.

Amikor a végén végül visszaszerezte a húgát de kiderült, hogy mit csináltak vele, akkor konkrétan sírva fakadtam, hogy akkor most mi lesz velük. Mert ugye, végül megtalálta a húgát, de milyen áron? És ennél a résznél én teljesen összezavarodtam, hogy mit tesz vajon Penryn, de nem kellett csalódnom. Mert annak ellenére, hogy nem úgy kapta vissza a húgát, mint azt remélte, minden szó nélkül megmentette és még ezután is kérdés nélkül vigyázott rá és szerette, mintha mi sem történt volna. És ez fogott meg igazán a történetben. Nem a romantika vagy a véres és durva harcjelenetek, (amik valljuk be, elég királyak voltak) hanem az igazi és feltétel nélküli testvéri szeretet.


Borító: Nagyon szép a maga egyszerűségével, nekem tetszik! :)
Történet: 5/5 Csodálatos!!! <3
Kedvenc szereplő: Rafi, Penryn
Kedvenc jelenet: A végén amikor Penryn megtalálja a húgát.
Negatívum: Hogy vége lett.


* * *

Idézetek a könyvből:


"– Elárulom Neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel áll hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja. 
     – Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged."

"– Tényleg arkangyal vagy? – kérdem suttogva. 
Öntelten elvigyorodik. 
– Le vagy nyűgözve? 
– Nem – hazudom. – Csak panaszt szeretnék benyújtani a beosztottaid ellen. 
– Fordulj az ügyfélszolgálathoz!

"– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal. 
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te."

"– Mi van, ha nem engednek be minket? – kérdem, próbálva nem mozgatni a számat. 
– Be fognak engedni – feleli a hátsó ülés előtti sötét mélyedésből. 
– Honnan tudod? 
– Mert pontosan olyan vagy, mint amilyeneket keresnek. 
– És az milyen? 
– Nagyon szép."

"– Jól vagy? – Hülye kérdés, mert nem sok mindent tudnék tenni érte, ha nem lenne jól, de mégis kibukik belőlem. 
Felhorkan. 
– Attól eltekintve, hogy valaki egy sziklát vágott hozzám, igen, életben maradok. 
– Sajnálom. – Tényleg borzasztóan érzem magam miatta, de mit kell ezen ennyit vergődni. 
– Legközelebb, ha valami bajod van velem, nagyra értékelném, ha előbb megpróbálnád szóban elrendezni, és nem rögtön kövekkel kezdenél hajigálni."

"– Kelj már fel, az isten verjen meg! Térj magadhoz! Mit csinálnak a 
húgommal? Mit akarnak tőle? És hová a pokolba vitték? – Ordítok, 
ahogy csak a torkomon kifér, tudom, hogy ezzel a nyakunkra hozhatom 
a bandákat, de nem érdekel. 
Még a kanapéba is belerúgok egy nagyot. 
Legnagyobb meglepetésemre a szeme lassan kinyílik. Tengerkék 
szempár mered rám. 
– Lehetne egy kicsit halkabban? Aludni próbálok."

Ui: Mint láthatjátok új fejléce van a blognak, amit köszönök szépen még egyszer Pokol urának a Fancsali olvas c. blog írójának! :D 
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése