2015. október 10., szombat

Cinder & Ella Extra

2

Sziasztok! ;) Mint láthattátok a LOL Hétnek mindjárt vége, de előtte még egy kis extra jelenettel szeretnék nektek kedveskedni, mégpedig a hamarosan megjelenő Cinder & Ellából! A fordítást ezúton is szeretném még egyszer megköszönni @Pandalánynak aki volt olyan kedves és időt szánt rám, és persze rátok is egyúttal! ;) Jó olvasást mindenkinek! 

* * *Brian Oliver eredetei e-mailje Ellának (ahogyan találkoztak) 
Ez is eredetileg a C&E blogturnéből való, de az extra oldalamnak szükséges még egy kis Cinder & Ella szerelem. Élvezd! 
A Cinder & Ellában, Brian és Ella szerelmében osztozhattunk olvasás közben képzeletben. Ellának van egy könyv és filmszemlés blogja, és azon a napon „találkozott” Briannel, amikor ő írt a lánynak egy emailt a lány egyik posztjával kapcsolatban, amit a lány a kedvenc könyvsorozatáról írt. Míg egyetértettek abban, hogy a Cinder Krónikák a valaha megírt legjobb könyvsorozat, és az írónő zseniális, addig ez volt az egyetlen közös dolog, amiben egyetértettek. Brian merész levele Ella posztjáról, Ella heves válasza, elindított egy erős Internetes barátságot, ami átsegítette őket a nehéz időkön. 

Részlet a könyvből: 
„Több, mint három éve találkoztam Ellával a blogján keresztül, miután belebotlottam egy posztjába, amit a kedvenc könyvsorozatáról írt.” Ő a közönség felé villantotta lehengerlő mosolyát. „Srácok, talán hallottatok már róla – L.P. Morgantől a Cinder Krónikákról.” 
Tapsvihar tört ki, és miután a zaj elhalkult, Brian folytatta. „Van egy őrült elmélete, ami szerint Cinder hercegének Ellamarát kellene választania Ratan hercegnő helyett, ami természetesen vitás dolog lenne. Írtam egy nagyon kedves és udvarias levelet a szerzőnek, hogy elmagyarázzam neki, mennyire teljesen hibás az ő elmélete.” 
Brian kuncogott, de én pedig gúnyolódtam. „Kedves és udvarias? Ő makacs, naiv feminista romantikusnak nevezett!” 
A teremben mindenki nevetett, és még én is mosolyogtam, mivel titokzatos mosoly volt Brian arcán. Kétségtelenül pontosan ugyanarra gondolt, amire én. 
„Ha visszaír nekem, szerelem lesz első harcolásra.”


××××××××××

Gondoltam jó lenne megosztani ezt veletek srácok, az igazi levelet, amit Brian írt Ellának, amit nem találtok meg a könyvben. Jó szórakozást!

Brian levele a szerzőnek
Címzett: EllaTheRealHero@yahoo.com
Feladó: Cinder458@gmail.com
Tárgy: Bölcsességek…?
Több mint képtelen fecsegése egy makacs, naiv és feminista romantikusnak. Ugyanakkor tisztelem szeretetedet minden idők legnagyszerűbb könyvsorozata iránt, de nem hagyhatom szó nélkül az ötletedet. Ella, a Cinder Krónikák igazi hőse? Milyen valóságban? Obi-Wan volt a Star Wars hőse? Vagy Mr. Miyagi a Karate kölyök hőse? Nem gondolom. Ha Ellamara lenne a történet hőse, akkor meg kellene változtatniuk a „The Druid Prince „ (nem tudom magyarul mi a címe) címről arra, hogy „Egy unalmas könyv arról a furcsa libáról, aki senkit sem érdekel.”
Úgy gondolod, hogy Cindert kellett volna választani Ratana hercegnő helyett? Meg vagy őrülve? Ellamara túl-jó-mindenkinek típus, titokzatos-de-bonyolult férfigyűlölő. Minden tette nagyon határozatlan, haszontalan tanácsok és állandó szövegelés a Cinderről és megpróbálta megváltoztatni a pasit. Tehát tipikus csaj. És túl makacs volt – mindig azt gondolta, hogy ő tudja a legjobban, és mindig mindenben igaza van (mintha emlékeztetne valakire…).
Ratana sokkal jobb lett volna Cinder számára. Úgy értem, ugyan már! Ő ugyanolyan szenvedélyes harcos volt, mint a fiú. Mindig készen állt egy kalandra, támogatta Cinder, amikor kockázatos ötlete támadt, és hitt benne, amikor senki más nem. Tovább ő hercegnő volt. Megértette, hogy Cinder az emberek felelősségteljes vezetője. Királynőnek nevelkedett. Segíthetett volna Cindernek a királyságot vezetni, miután átvette a trónt. Ha Cinder Ellát választotta volna, akkor tönkrement volna a könyv.
Utálom,hogy ezt kell mondanom, de amennyire szórakoztató volt a blogodon a posztod, egy kicsit védekező is volt. Biztos, hogy nemcsak azt a tényt utálod, hogy Cinder a gyönyörű, vicces, népszerű, gazdag lányt választja a csendes, szégyenlős csavargót? Talán kicsit túlságosan ismerős helyzet? Tudod, azt mondják, hogy a kedvenc karakterünk gyakran az, akire magunk is hasonlítunk. Ez az oka annak, hogy Cinder a kedvenc karakterem, akiről valaha írtak. Ő fantasztikus. Lobbanékony és szenvedélyes. Én is lobbanékony és szenvedélyes vagyok. Ő nyomás alatt van. Én is nagy nyomás alatt vagyok. Fantasztikus vagyok. Ő jóképű. Én is jóképű…érted, amit mondok?
Valószínűleg olyan vagy, mint Ellamara, ugye? Egyedül te tudod összekapcsolni ezeket a gondolatokat. Lefogadom, hogy szégyenlős és ügyetlen vagy a való életben, de online életre kelsz. Ideje lenne abbahagynod, hogy a blogod mögé bújsz. Elolvastam néhány posztodat. Vicces vagy, és úgy gondolom, hogy a véleményed egyszerűen megfontolatlan, megmutatod az intelligenciádat az írásaidban. A szellemességed és szarkazmusod zseniális. Csinos is vagy. Szerintem a fogszabályzó egy kis szerencsétlenség (ott van, meg van, utálod), de ettől még gyönyörű a mosolyod és a szemeid ragyognak. Lefogadom, hogy Cinder önbizalmából egy kicsit neked is jut és srácok tömkelege őrül meg érted.
Egy akaratos rajongótól egy másiknak, őszintén remélem, hogy segít Neked realizálni, hogy mennyire tévedsz és hogy a könyv tökéletes, úgy ahogy van. De figyelembe véve, hogy milyen önfejűnek tűnsz, valószínűbbnek tűnik, hogy megegyezzünk abban, hogy nem értünk egyet. Nyugi, a blogod nagyon jó. További jó munkát.
Szívélyes üdvözlettel,
a legújabb követőd,
Cinder458

Vélemények:

2 megjegyzés:

  1. Huha!!!!!
    Most rendesen felcsigáztál. Jobban akarom ezt a könyvet mint bármi mást

    VálaszTörlés
  2. Huha!!!!!
    Most rendesen felcsigáztál. Jobban akarom ezt a könyvet mint bármi mást

    VálaszTörlés