2015. október 8., csütörtök

Komal Kant: Mire jó a rosszfiú?

0


Szerző: Komal Kant
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 314
Besorolás: ifjúsági, romantikus
Sorozat: Mire jó a rosszfiú?
Fordító: Kulcsár Júlia
ISBN: 9789631198560

Fülszöveg:
Mi a közös Ashtonban és Lucában? A világon semmi. Igaz, gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, de évek óta szóba sem állnak egymással. Lucából azóta agyontetovált rocker srác lett, aki tesz rá, mit gondolnak róla a menők a suliban, a lányt viszont egyedül a népszerűség érdekli. Amikor Ashton helye meginog a gimis tápláléklánc csúcsán, dühítő módon Lucára szorul, aki persze egyáltalán nincs oda az ötlettől, hogy kisegítse az elkényeztetett pomponlányt − pláne úgy, hogy a pasiját kell alakítania! 
De ahogy egyre több időt töltenek együtt, és egyre több régi sérelmet tisztáznak, már nem az a kérdés, hogyan viseljék el egymást, hanem hogyan tartsák távol magukat (na meg a kezüket) a másiktól. 
Talán mégis van bennük valami közös…


* * *A sztori onnan veszi fel velünk a fonalat, hogy Ashton a főhősnőnk, aki mellesleg pomponlány, a menők közé tartozik, mindenkit lenéz és bunkó velük. Aztán amikor a legjobb barátnője átveri és ezzel elveszi tőle a "menőséget" és a csapatkapitányi posztot, Ashton igen gyorsan a "lúzerek" között találja magát, és persze egykori legjobb barátja mellett is. Luca szívdöglesztő és egyben elképesztően vonzó az édes mosolyával és a zöld szemeivel. (Mintha olvastam volna ezt már egy másik könyvben is... :D) tehát mikor Ashton előáll egy tervvel, amivel visszaszerezhetné a "menőségét" és annak a pasinak is a szívét aki után évek óta epekedik, Luca Ash felé irányuló ellenszenve ellenére is belemegy, hogy segít neki megvalósítani a tervet, csak hogy minél hamarabb megszabaduljon tőle. Azt azonban egyikük sem várta volna, hogy miközben tettetik, hogy szerelmesek egymásba, aközben ténylegesen is egymásba szeretnek...

Nagyon régóta várólistás volt ez a könyv nálam, de mivel a LOL hét miatt el kellett olvasnom, ezért hát belekezdtem.

Az egy és biztos dolog amit tudok mondani, hogy Ashton-t utáltam. Annyira egy sekélyes liba képét keltette bennem, tudjátok az a tipikus amerikai r@banc. Mindenkivel bunkózott és lenézett másokat, felsőbbrendűnek éreztette magát velük szemben. Aztán persze amikor jól pofára esett, és gondoltam vagy legalább is reménykedtem, hogy most végre egy kicsit magába száll és elgondolkozik azon, hogy mit tett, akkor megint csak magát adta és még hülyébben kezdett viselkedni, de már olyan szinten, hogy konkrétan a hajamat téptem tőle.

A végére aztán egy kicsit megenyhültem az irányába, de akkor is még mindig megborzongok, ha visszagondolok rá. Luca, hát igen. Tipikusan az a pasi aki a könyves álompasik listámon szerepel, szóval nem volt kérdése, hogy ő is felkerül e. Szívdöglesztő mosolya és cuki zöld szeme van, emiatt is vett meg engem a zöld szemek miatt. Imádom a zöld szemeket... A sztori Ash viselkedésén kívül, meglepően nagyot alakított nálam, de mondjuk nem is tudom mit vártam először. Ha jobban belegondolok igazából nem sokat, mivel csak így egyik napról a másikra elkezdtem és csak olvastam.
A történet eléggé kiszámítható volt, mármint számomra, de azért pár igen érdekes csavarral az írónő azért megtudott lepni! Személy szerint engem kikapcsolt, és emiatt is olvastam ki olyan gyorsan, na meg Luca miatt is. Ajánlani tudom csak, szerint ha jól beszélek akkor eddig ez a LOL könyvek közül az egyik kiemelkedően jó, a másik pedig a Szívzűr Kelly Oram-tól, már szerintem. Lényeg a lényeg, ajánlom és ajánlom olvassatok minél több Luca-t!!!

Borító: 5/5 Tetszik a szereplők pont jól elvannak találva! :)
Történet: 5/5 Egyik legjobb LOL! ;)
Kedvenc szereplő: Luca
Kedvenc jelenet: A lisztes.
Negatívum: Ashton.

* * *

Idézetek a könyvből:

"– Segíthetek? – kérdezte, és szép kék szeme tágra nyílt a csodálkozástól. 
– Lisztért jöttem. 
– Mi? (…) 
– Mon-dom liszt – ismételtem lassan, szótagolva. – Adj lisztet! 
– Mire kell az neked? 
– Ki vagy te, a lisztrendőrség?"

"… Hadd beszéljenek az emberek. A szavak nem fájnak. 
– Ez marhaság, anya! Persze hogy fájnak a szavak! Téged is bántana, amit mondanak, ha nem töltenéd az egész napot a szobádban a számítógép előtt! Azért maradtál otthon, és találtál ki magadnak egy képzeletbeli világot elképzelt szereplőkkel, mert nem akarsz kilépni a valóságba és szembenézni azzal, amit az emberek gondolnak rólad!

"Nem létezik. Az nem lehet, hogy ő az. 
– Ööö… Hahó! – szóltam oda bizonytalanul a srácnak. Még mindig nem voltam biztos a dolgomban. 
Felállt, és a szám tátva maradt a csodálkozástól. Ó, szűzmáriám! Ez tényleg ő. 
Luca Byron állt félmeztelenül a kertünkben, kőkemény hasfalán izzadságcseppek csorogtak. Persze a hasizmait csak ránézésre ítélhettem meg, de igazán szívesen szereztem volna róluk közelebbi tapasztalatokat."

"– Miért nyírod te a füvünket? 
– Csak jó szamaritánus akarok lenni. 
– Ja, persze – mondtam. Egy percig se vettem be ezt a stréber dumát. – A magadfajta sátánimádók ezzel múlatják az időt. 
Úgy tűnt, Luca remekül szórakozik azon, hogy sátánimádónak neveztem. 
– Igen, de csak teliholdkor. Utána megyünk, feláldozzunk egy bárányt, és a vérével… 
– Pfuj, undorító vagy! – vágtam közbe, mert nem akartam többet hallani.

"Csak ne vegyen észre! Csak ne vegyen észre! 
– Szia, hercegnő! – kiáltotta oda Luca. 
Hát ez nem jött be. Még dolgoznom kell a telepatikus képességeimen."

"Ashton úgy nézett rám, mint aki kísértetet lát. A vállam mögé pillantottam, nincs-e ott valaki más is. Nem, senki. Tényleg engem bámul így."


Hogy jelentkezhetsz a nyereményjátékra:

- Nem csak ellátogatni, hanem LÁJKOLNI is kell mindkettőnk facebook oldalát + megosztani a játékhoz tartozó képet! Csak úgy lehet jelentkezni!
- Feliratkozni mindkét blogra!
- A kérdésekre válaszolni! Ne aggódjatok a kérdések egyáltalán nem nehezek, mindössze csak el kell olvasnotok az adott ajánlókat, abban lesznek benne a megoldások!

Mindenkinek sok sikert kívánunk, a további információkat itt és facebook-on is találhattok majd! ;)

a Rafflecopter giveaway


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése