2015. október 5., hétfő

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra

0

Szerző: Marni Bates
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 302
Besorolás: ifjúsági, karácsony, romantikus, zene
Sorozat: -
Fordító: Zalotay Melinda
ISBN: 9789631197754

Fülszöveg:
Holly előre tudta, hogy nincs az a hatalmas óceánjáró, ahol nyugiban átvészelheti a családi karácsonyt. Mert hiába a képeslapra kívánkozó táj, ha ott van két szörnyeteg unokatestvére, akik mindjárt első este kiutálják a közös kabinból. A tengeribeteg Holly így kénytelen beosonni egy vadidegen fürdőszobába, ahonnan kilépve két dologgal néz farkasszemet: a világ legdögösebb pasijával és egy paprikaspray-vel. Kár, hogy ez utóbbit a magát Nicknek nevező srác nem fél használni…
Amikor később Holly elhagyná a kabint, legnagyobb megdöbbenésére sikoltozó tinicsajok állják útját. Mert Nick valójában Dominic Wyatt, az őrülten népszerû ReadySet dobosa.
Az internetre pillanatok alatt felkerülnek a kettőjükről készült botrányos fotók, amik veszélybe sodorják az együttest. Dominic ezért ráveszi Hollyt, hogy a hajóút idejére játssza el a barátnője szerepét. A kamu kapcsolattal csak-csak megbirkóznak, na de a valódi érzelmekkel…

* * *


"Kamu pasi a fagyöngy alatt..."


Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem ez első látásra szerelem könyv volt.

A történet egy nem éppen tökéletesen lányról Holly-ról szól, akinek a szülei meghaltak, ezért nagyapja mellett növekedett fel. A sztoriban ott kezdődnek el a bonyodalmak amikor, Holly-nak a nagyapja szülinapja alkalmából egy hajóra kell szállni, a ki nem állhatott rokonaival. De ennél persze még rosszabb is lesz, ugyanis az unokatesói azzal zsarolják, hogyha elmondja a nagypapájának az igazat, akkor felrakják az internetre azt az igazán kínos baklövését, amit felvettek. Így hát Holly kénytelen a hajó egy foteljában aludnia. Ez még persze rendben is lenne, legalább nem kell az ádáz perszónákat hallgatnia, viszont Holly sajnos erősen tengeribeteg, és pont akkor jönne rá a hányás, amikor a szép tiszta fehér folyosón van. Tehát eltervezi, hogy gyorsan beszalad egy másik vendég kabinjába, és elvégzi a dolgát a vécén. Azt azonban nem is sejtette volna, hogy milyen bonyodalmakkal jár az, ha valaki más vécéjét használjuk...

Első könyvem volt Marni Bates-től és egy kicsit megvoltam ijedve, mivel nagyon sok negatív kritikát hallottam a többi könyvéről. De nagyot tévedtem, még mekkorát! A könyv teljesen magával ragadott, nyári olvasmánynak tökéletesen ellazított. Nem kell rajta sokat gondolkodni, igazából elég kiszámítható a sztori, de nekem ennek ellenére is nagyon tetszett! A szereplők könnyen szerethetők voltak, és ha jól éreztem akkor másik könyvből is bukkantak fel.


Akiket imádtam: Holly,végre egy nem tökéletes főhős, akit úgy is lehet szeretni, hogy nem felel meg minden elvárásnak. Nick: Álompasi listámban pipát kapott, a humorával és a cukiságával egyetemben! :D Tim-et és Chris-t is nagyon bírtam, azt hallottam, hogy Tim-ne van saját könyve, szóval az mindenképpen kívánságlistás lesz, Chris-ről pedig szívesebben olvasnék többet, szóval most reménykedem, hogy az írónő csak megszán! :D Akiket utáltam: Holly nőnemű unokatesóit, őket legszívesebben jól megtépkedtem volna egy kicsit, és beledobtam volna a vízbe a drága ruháikkal egyetemben. És milyen jól szól a mondás, hogy az alma nem esik messze a fájától, mert az anyjuk is az idegeimre ment, a folytonos kalória számolásával.

Ezeket persze nem azért soroltam fel, hogy azt higgyétek ezt a könyvet csak szapulni lehet, épp ellenkezőleg! Csak én most nem csak a jó dolgokat szerettem volna kiemelni, ha nem a kevésbé "jó dolgokat" is. De egyébként is. Minden történetbe kell egy jó kis gonosz, aki akadályozni próbálja a történéseket, ettől lesz izgalmas a cselekmény, mármint szerintem. A még tetszetős dolgok közé tartozik Nick és Holly civakodásai, azokon konkrétan besírtam. Annyira jól tudják szapulni egymást, hogy az hihetetlen! A végére persze kapunk egy jó kis "hepi endet", amivel teljesen meg vagyok elégedve.


Borító: Ez keltette fel először a figyelmemet, és ebbe is szerettem bele. (Na meg persze Nick-be!;))
Történet: 5/5 Szerettem a "hibái" ellenére is!
Kedvenc szereplő: Nick, Holly, Chris, Tim
Kedvenc jelenet: Holly és Nick civakodásai.
Negatívum: Holly unokatestvérei.

* * *

Idézetek a könyvből:


"– Ha hiszed, ha nem, ez az egész nem rólad szól. Cseppet sem. Csak használnom kellett a… mondjuk úgy, a fürdőszobádat. 
Hogy nem jöttem eddig rá? A csaj egyfolytában a hasát fogja, fájdalmai vannak, semmi élet az arcában, és reszket, mint a nyárfalevél. Ha ehhez még a vécéöblítést is hozzáveszem, magától adódik a magyarázat. Ez a csaj terhes. Szentséges úristen! Árt a magzatnak a paprikaspray? Használni biztos nem használ. Rohadtul nem szeretném, ha én lennék az oka, hogy összenőtt lábujjakkal vagy agykárosultan születik a baba. Lehet, hogy a hajóorvoshoz kéne vinnem, hogy nézze meg ultrahanggal, minden rendben-e odabent? Vagy majd csak otthonról küldjek neki egy ReadySet-feliratú rugdalózót? Szép ajándék lenne… „Bocs, hogy paprikaspray-vel támadtam a magzatodra!” 
– És mióta…? – kérdeztem bénán, és próbáltam leplezni, mennyire megijedtem. 
– Mit tudom én? Most hánytam először – sóhajtott fel. – Nem olyan nagy ügy. 
(…) 
– A reggeli rosszullétek ellen nem tudnak adni valamit? 
– Mi van? Mi köze ennek a reggelhez? – A hangja vészesen elhalkult. – Te azt hiszed, terhes vagyok? 
– Öööö… – Hát ez gáz. 
– Jó ég, csak nem attól féltél, hogy ide, a fürdőszobádba szülök neked egy zombiivadékot?"

"– Nagykorúnak hittelek. Fel sem merült bennem a liliomtiprás lehetősége. 
– Ó, pedig idősebb pasik elcsábításában utazom. Tudod, hányan kerültek már sittre miattam? 
– De előtte a diliházba, az tuti."

"A jó hír: hogy belement. 
A rossz hír: hogy belement."

"Arra ezért nem számítottam, hogy lendületet vesz, és abban a pillanatban képen töröl, ahogy visszaértünk a szobámba. 
– Azanyját! Ezt miért kaptam? 
– Amiért engedély nélkül orálisan letámadtál. 
Ezt gyors lefordítottam emberi nyelvre. 
– Amiért megcsókoltalak? 
– Igen."

"– Ha nem hagyod abba a dob püfölését, én verem szét a fejeden! 
Tim és Chris úgy néztek rám, mint akik mindjárt hívják a biztonságiakat, és erőszakkal eltávolítanak a stúdióból. 

– Egy dobszerkó drága dolog, Tim – jegyeztem meg. 

– Akkor is megéri. 

Chris egyetértően bólogatott. 

– Négy napja úgy viselkedsz, mint akinek feldugtak egy dobverőt a seggébe. Ez nem mehet így tovább!""– Miért van neked szükséged paprikaspray-re, Dominic? Ki a bánat vagy te? 
Nem is tudom, mit vártam, hogy mit mond. Például, hogy: „Vilmos herceg rokona vagyok. Egy kisebb, általad talán nem ismert ország uralkodója, amely a sípályáiról és kiváló gyógyfürdőiről ismert.” 
Arra biztos nem számítottam, hogy csak annyit mond: 
– Nézz a pólódra! 
Magamra pillantottam, de a pálmás ing nem sokat mondott. 
– Mi van? Pálmaültetvényeid vannak? – kérdeztem gúnyosan. – Azt azért furcsállnám."Hogy jelentkezhetsz a nyereményjátékra:

- Nem csak ellátogatni, hanem LÁJKOLNI is kell mindkettőnk facebook oldalát + megosztani a játékhoz tartozó képet! Csak úgy lehet jelentkezni!
- Feliratkozni mindkét blogra!
- A kérdésekre válaszolni! Ne aggódjatok a kérdések egyáltalán nem nehezek, mindössze csak el kell olvasnotok az adott ajánlókat, abban lesznek benne a megoldások!

Mindenkinek sok sikert kívánunk, a további információkat itt és facebook-on is találhattok majd! ;)a Rafflecopter giveaway
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése