2015. október 7., szerda

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

0


Szerző: Marni Bates
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 344
Besorolás: ifjúsági, romantikus, sport
Sorozat: Hundred Oaks
Fordító: Vince Judit Andrea
ISBN: 9789631197587

Fülszöveg:
Aki szerint az amerikai foci és a csajok nem férnek össze, az nem ismeri Jordant! A tizenhét éves lány a gimi csapatának kapitánya és irányítója: bitang tehetséges játékos, és a foci a mindene. (Az már csak hab a tortán, hogy a pályán folyton szívdöglesztő hapsik veszik körül…) Csapattársai tisztelik és szeretik − igaz, csak haverként tekintenek rá. De Jordannek amúgy sincs ideje pasizni, fontosabb, hogy egyetemi sportösztöndíjat szerezzen. Na meg hogy az apja végre elismerje a tehetségét. 
A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor Ty Green, a kiváló irányító beiratkozik a suliba. Az irtó dögös srác egyszerre jelent veszélyt a lány posztjára és a szívére, Jordan pedig életében először elbizonytalanodik: vajon nyerhet-e a pályán és a szerelemben is?


* * *A hét harmadik napján egy másik kedvelt LOL könyvről írunk nektek, szóval fogadjátok sok szeretettel!

A történet egy Jordan nevű lány életét meséli el, aki amerika focizik. Az apja viszont nem ismeri el, egyetlen meccsére sem szokott kijárni, mondván egy lánynak nem való a foci. Neki még is nagyon fontos a játék az életében, ezért keményen edz, hogy megtarthassa posztját, mint csapatkapitány. A dolgok akkor kezdenek el bonyolódni, mint mindig amikor egy helyes új pasi iratkozik be a sulijukba és micsoda meglepetés nagyon jól futballozik. Jordan érzései kezdenek összezavarodni, ugyanis nem tudja, hogy a szívére vagy az eszére hallgasson. Vajon megéri a kockázatot az, hogy lehet hogy a szerelemre rátalál, de közben elveszti az egyetlen dolgot az életében ami boldoggá teszi? Szerelem ez egyáltalán? Vagy esetleg a szíve másvalaki felé húzná, ha hagyná?

Olvasgattam Fancsali ajánlóját,  a könyv nem igazán volt neki ízlésére és azt vettem észre, hogy egy újabb taggal bővült az "Utálom a Kivédhetetlen szerelem című könyvet" nevű banda. Az alapítója a klubnak, ki is lehetne más, mint a drágalátos nővérkém, aki ki nem állhatja ezt a könyvet, de halál komolyan. Ha már csak meghallja, hogy PRÓBÁLOM kimondani, hogy Kivédhetetlen szerelem akkor vagy azt mondja, hogy "Fúj, de utálom ezt a könyvet!" vagy pedig azt, hogy "Fogd már be, tudod, hogy utálom..." :D
Szóval amikor mutattam neki, hogy milyen könyveket fogok kisorsolni közöttetek, és a véleményét kértem, hogy melyiket válasszam elsőnek, akkor rögtön rávágta, hogy a Kivédhetetlen szerelmet, mondván nem akarja itthon még csak meglátni is a könyvet!

Na mindegy visszatérve az ajánlóhoz, a sztori nekem alapjában véve tetszett. Jó volt arról olvasni, hogy egy nőnek is van esélye arra, hogy bekerüljön egy ilyen focicsapatba. Mondjuk szerintem valamilyen módon, azért szó esett a himsovinisztaságról is, mert azért ez elég durva, hogy egy nőnek csak azért kell kétszer annyit dolgozni, hogy bekerüljön például egy ilyen focicsapatba, mert nő. De most komolyan, a pasik ilyenkor, hogy nem szégyellik magukat??!!


A cselekmény menete elég kiszámítható volt, mindig ki lehetett követeztetni, hogy akkor most mi fog jönni, de én ennek ellenére is élveztem. Néha kellenek az ilyen "semmilyen" stílusú könyvek, amik gyorsan feldolgozhatókat, nem kell rajtuk sokat agyalni, de még így is szórakoztatóak és olvashatóak. Azzal meg pedig nem mondok újdonságot, hogy én is bekerültem a Henry után csorgatjuk a nyálat klubba, az a srác egyszerűen hihetetlen! (Jó értelemben persze.) Annyira édes és vicces, hogy mindig mosolyt csalt az arcomra amikor eljárta azt a hülye örömtáncát, hogy jaj... "nyálcsorgatás befejezve" Jordan még az egyetlen olyan szereplő akiről valamit még tudok mondani, mert ebben egyet kell értenem Fancsalival, a szereplők kidolgozására Miranda szerintem nem fordított akkora figyelmet, mint kellett volna, de ez saját vélemény, senki se vegye magára! Jordan egy igen érdekes női főszereplő akiről most egyaránt felsorolok pár jó, és pár rossz tulajdonságot. Erős, kiáll a maga személyisége és érdekei mellett, nem hagyja, hogy mások irányítsák az életét, de ezzel szemben nincs döntési képessége, példának okáért, egyik pillanatban lefekszik Tyler-rel és hű, de nagy a szerelem, a másik pillanatban pedig már Henry nyakán lóg és csorgatja a nyálát. Na kérem akkor, hogy van most ez? "költő kérdés, szarkazmussal megfűszerezve"

Lényeg a lényeg, a történettel nem volt semmi bajom, a szereplőkre kerülhetett volna nagyobb hangsúly, de így összegezve egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam!


Borító: Szép és jó lenne, de mi az a manikűr ott a kezecskéjén??...
Történet: 5/4 Kikapcsolt, de nem lett kedvenc.
Kedvenc szereplő: Henry
Kedvenc jelenet: Henry örömtáncai...
Negatívum: A szereplők kidolgozatlansága.


* * *

Idézetek a könyvből:


"– Woods mit csinál a sün, mikor babot eszik? 
– Na mit? – mosolyodtam el. 
– Sündörög. 
– Jaj, Henry, ne égess le! – vihogtam."

"Nem mintha nem jönnék be a fiúknak, csak éppen a felhozatallal van a baj, mert: 
1. vagy alacsonyabbak nálam, 
2. vagy melegek, 
3. vagy a csapatomban játszanak, 
4. vagy mindez egyszerre.

"– Kristen, felelsz vagy mersz? – kérdezte J.J. 
– Merek – vágta rá Kristen, és közben Tyra nézett. 
– Akkor gyorsan merjél kivonulni a konyhába, és üss nekem össze egy steaket krumplipürével. Félig átsütve. Húst a fagyasztóban találsz, asszony."

"– Mi a kedvenc színed? -kérdeztem. 
– Az átlátszó. 
– Az átlátszó? 
– Igen, például az átlátszó melltartó."

"– Carter nem jön? – kérdezte J.J. 
– Ma van a nagyija 70. szülinapja – válaszoltam. 
– Na és Henry? – Kérdezősködött tovább J.J. 
– Az ágyamban alszik. 
– Micsoda?! – rökönyödött meg Ty. 
– Nem nagy ügy, haver – magyarázta J.J. – Többet alszik ott, mint a sajátjában.


"– Ha még egyszer az életben el merészelsz hagyni, letépem a fejed!"
Hogy jelentkezhetsz a nyereményjátékra:

- Nem csak ellátogatni, hanem LÁJKOLNI is kell mindkettőnk facebook oldalát + megosztani a játékhoz tartozó képet! Csak úgy lehet jelentkezni!
- Feliratkozni mindkét blogra!
- A kérdésekre válaszolni! Ne aggódjatok a kérdések egyáltalán nem nehezek, mindössze csak el kell olvasnotok az adott ajánlókat, abban lesznek benne a megoldások!

Mindenkinek sok sikert kívánunk, a további információkat itt és facebook-on is találhattok majd! ;)


a Rafflecopter giveaway


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése