2015. december 19., szombat

2015 decemberi megjelenések

0

A december sokunk számára egyszerre fárasztó és izgalmas időszak így az ünnepek előtt. Habár mindnyájan már karácsonyi lázban égünk, legtöbbünkre azonban még egy nagy, utolsó hajtás vár, mielőtt hivatalosan is elkezdjük élvezni a karácsonyi szünetünket. Itt zárójelben megjegyezném, hogy ezt azért is hoztam fel, mert a Prológus több tagja is már egyetemre jár. Ott, éppen a nagy dolgozatok (zh-k) és a tanulás van most legfőképpen a középpontba. Ennek ellenére ők is igyekeznek ebben az időszakban is részt venni karácsonyi munkálatainkban és a kreatívkodásban, úgyhogy innen is küldök nekik egy nagy ölelést és vigasztaló szavakat, hogy hamarosan szünet, még éljék túl ezt, utána pedig jöhet a lazulás, olvasás és lustálkodás. Reméljük, mind jól teljesítenek majd. Azonban a december nem lehet csak a nyomasztó dolgoké, mint a tanulás. Nem ám. A könyvmegjelenések ugyanis ebben az időszakban a legnagyobbak, a kiadók szeretnének minél nagyobb örömet okozni nekünk, könyvmolyoknak, hogy minél jobb és jobb regényeket tehessünk a fa alá karácsony napján, örömet okozva szeretteinknek, vagy akár magunknak. Nekik is küldünk biztató, illetve hálás szavakat, a már most megjelenő nagyon-nagyon szuper könyvekért. Reméljük, hogy azért az ünnep alatt nekik is lesz egy kis pihenésre idejük.
A Prológus bloggerei tehát ebben a bejegyzésben összegyűjtöttek nektek 5+1 legjobban várt decemberi megjelenést, amit szeretnénk veletek megosztani. Reméljük, valamelyik felkelti a figyelmeteket annyira, hogy esetleg azt fogjátok egy ismerősötök, vagy barátotok ajándékának választani a karácsonyfa alá. De nem is húznám tovább a szót, mindenkinek kellemes szünetet kívánunk, illetve sok-sok könyvet és olvasást!

* * * 

1. Jennifer L. Armentrout: Shadows - Árnyak


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 202
Téma: fantasy, földönkívüliek, romantikus


Fülszöveg:

Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe. 
Veszedelmes. Kísértő. Tilos.. 
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül. 
Elbűvölte. Vonzza. Szereti. 
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.

2. Mark Lawrence: A Hazug kulcsa


Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 520
Téma: dark fantasy, sci-fi, horror, zombi, kalandregény


Fülszöveg:
A Bolondok hercegében elmesélt vérfagyasztó kalandok során Jalan Kendeth, a gyáva és élvhajhász herceg és Snorri ver Snagason, a megkeseredett viking harcos szert tesz Loki kulcsára, amely minden ajtót ki tud nyitni, és amelyre a Széthullott Birodalom legveszedelmesebb erői vágyakoznak – köztük maga a Holt Király.
Jal csupán haza szeretne térni a nőkhöz, a borhoz és az élet egyéb örömeihez, de Snorrinak célja van a kulccsal: ő az alvilág kapuját keresi, hogy szélesre tárhassa, és visszahozhassa családját az élők világába.
A kettejüket összeláncoló varázslat miatt a herceg kénytelen Snorrival tartani veszedelmes útján. Váratlan útitársként csatlakozik hozzájuk Kara, a tüzes völva, akinek szintén megvannak a saját kifürkészhetetlen céljai.
A regényt a szerző előző műveihez hasonlóan a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, A Hobbit, Pi élete stb.) ültette át magyar nyelvre.

3. Rick Yancey: Végtelen tenger
Kiadó: Cartaphilus
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 312
Téma: ifjúsági, posztapokaliptikus, földönkívüliek


Fülszöveg:
Az első hullám nyomán sötétség támadt.
A második hullámot csak a szerencsések élték túl.
A harmadikat pedig a szerencsétlenek.
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben!
Az idegenek támadásának első négy hullámát szinte lehetetlen volt túlélni. A tizenhat éves Cassie magára maradt egy sivár, szinte üres világban, ahol a kevés túlélő életét a bizalom hiánya csak még kilátástalanabbá teszi. Miközben a gyilkos ötödik hullám végigsöpör a bolygón, Cassie-nek nincs más választása: igyekszik megakadályozni, hogy a megszállók végleg kiirtsák az emberi fajt.
Az idegenek táborának felrobbantása után barátaival átmenetileg egy omladozó szállodában húzzák meg magukat. A kis csapat másik menedéket keres, ahol átvészelhetik a közeledő telet. Egy napon váratlan látogató érkezik. A nyomában pedig ott lihegnek a gyilkológépnek kiképzett idegenek…
Cassie mellett új hősnő is feltűnik: a megtörhetetlen Adu, aki küldetése során az idegenek vezérének, Voschnak a csapdájába esik. Mindkét lány erejét és kitartását megsokszorozza, hogy a kegyetlen összecsapások közepette meglepő módon erős érzelem bontakozik ki bennük egy-egy társuk iránt. Tetteiken múlik, hogy mit hoz a jövő – életet vagy halált, reményt vagy sötétséget, szeretetet vagy gyűlölködést.
Rick Yanceynek több népszerű, díjnyertes sorozat megírása után a 2013-ban megjelent Az ötödik hullám hozta el a világsikert. A kötet kiadási joga néhány hónap alatt közel negyven országban kelt el, és rövid időn belül elkészült a regény filmváltozata.
Bestsellere világát a kultikus népszerűségű Stephen Hawking ihlette. Műfaját a szerző ironikusan „popkultúra-ellenes földönkívüli-megszállásos” sci-finek nevezte, és a besoroláshoz hozzátette: „Írásnál a robbantgatás mindig remek móka. Na meg a csók. A csókolózást nem szabad kihagyni.”
Rick Yancey Floridában nevelkedett, aztán Chicagóban tanult, ahol ki nem állhatta a rettentő hideget, majd már befutott íróként visszatért gyermekkora színhelyére, a napsütötte Floridába. Itt él ma is családjával, és ötletekkel tele dolgozik Az ötödik hullám-trilógia 2016-ban megjelenő harmadik kötetén.


4. Claire Contreras: Üvegszív

Kiadó: WOW
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 352
Téma: new adult, romantikus

Fülszöveg:
Még hányszor fogja összetörni a szívem? Még hányszor kell újra megragasztanom?
A bátyám legjobb barátja. Együtt nőttünk fel.
Fiatal lányként ő tanította meg, milyen, ha megérintenek és úgy istenigazából megcsókolnak. Később azt is ő mutatta meg, mennyire fáj, ha elveszítünk valakit, aki közel áll hozzánk. Csak arra nem készített fel, hogyan birkózzak meg a kínnal, miután összetörte a szívem.
És most újra eljött értem, úgy néz rám, mintha fel akarna falni. Szinte minden ellenünk szól, és csak egy dolog mellettünk. A szerelem.
Felkavar. Elringat. Megtanít harcolni az érzésért, amiért érdemes.

5. Pablo Hidalgo: Star Wars - Az ébredő Erő - A képes útmutató

Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 96
Téma: filmkönyv, enciklopédia, sci-fi

Fülszöveg:

Rey az új Star Wars film, Az ébredő Erő egyik kulcsfigurája. Az ő naplóját tartja a kezében az olvasó, melyből megtudhatjuk, ki is ő, milyen a szülőbolygója, és hogy keveredett bajba – mindez a film premierjével egy időben! 
5+1. Ilona Andrews: Magic Bites - Pusztító mágia


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 316
Téma: fantasy, ifjúsági, alakváltó, mágia, akció

Fülszöveg: 

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.
Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.
A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

* * * 

És ti milyen könyves megjelenéseket vártok a legjobban? Írjátok meg nekünk bármilyen közösségi oldalon, (facebook, instagram, twitter, moly...) hogy ti miket vártok legjobban, illetve, hogy esetleg felkeltette e a felsoroltak közül valamelyik a figyelmeteket. Ha pedig vagytok olyan szerencsések, hogy már meg is van az egyik, vagy meg lesz, akkor képet is küldhettek a saját példányotokról. Mindenkinek még egyszer kellemes ünnepeket és olvasást kívánunk a szünetre!
A prológus oldalán már fent van ez a bejegyzésem, ha valaki szívesen megnézné azt is akkor itt megtekintheti. :)
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése