2015. december 4., péntek

Borítómodellek #1

0

Volt már olyan érzésetek mikor ránéztetek egy borítóra és láttatok rajta vagy egy cuki pasit (akibe azonnal beleszeretettek), vagy a fiúk esetében egy csinos lányt és azt gondoltátok, de jó lenne tudni, hogy szeret -e olvasni. Vagy mit szokott csinálni a szabadidejében? Esetleg a kedvenc színét, íróját, filmjét, sorozatát... Hát én nagyon sokszor voltam már ilyen helyzetben, ezért hát ebben a cikkben összeszedtem nektek 5 borítómodellt akik közül egyet legalább már biztosan láttatok borítón, vagy is remélem, hogy igen. (Ha nem akkor sincs baj, most majd megtudjátok) Próbáltam olyan dolgokat összeszedni amiről tudom, hogy egy molyt érdekelhet. Remélem tetszeni fog, a jövőben is tervezünk olyan cikket még írni, szóval ha van valaki akiről megtudnátok egyet, s mást, akkor írjátok meg nekünk, megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy teljesítsük a kívánságokat. De nem is húzom tovább a szót, vágjunk bele!

S.P: A Prológus oldalán már láthattátok ezt a cikkemet, de úgy döntöttem, hogy ide is kirakom! ;)


* * *Melissa Landers: Elidegenítve, Elválasztva - Jules Hamilton

A srác így jellemzi magát pár szóban a Facebook oldalán: Modell, filozófus, vállalkozó,
Libertariánus. Transzhumanista. Szkeptikus...

Jules NYU Tisch filmes szakán diplomázott, és 2006 nyarán szintén a filmes szakmával foglalkozva, filmkészítést tanult a Columbia Egyetemen. Később videoklippeken is dolgozott, mint például Lil Wayne - Lollipop, Kanye West - Flashing Lights és SIA - Soon We'll Be Found. Az egyetemet megelőző éveiben a Sharp Independet-nek dolgozott, ami kapcsolatban áll a Harper Collinsszal. Több mint két tucat rövid filmet készített.

Továbbá modellként is dolgozik, munkákat elfogadva Ázsiában, Európában és az US-ban, emellett társalapítója a Polyglamorous weboldalnak, ahol aktívan bloggerkedik, és cikkeket ír.

És, hogyan is kapcsolódik ő a könyves világhoz? Aki olvasta, vagy legalább látta Melissa Landers Elidegenítve sorozatának a borítóit, (mindegy, hogy magyart vagy angolt, mert majdnem ugyanaz) az rá fog jönni, hogy ez a szépfiú itt, az Aelyx-et megformáló borítómodell. Az írónő nem rég a Facebook oldalára is kirakott pár képet, amiken Jules és modell társa - Cara - látható, igen érdekes pózokban a fotózásokon. Reméljük, hogy a harmadik rész borítója is csakugyan olyan szép lesz, mint az előző két részé volt.

Szerény személyem szerint az eddigi  borítók nagyon gyönyörűek lettek, de főleg azért tetszenek mert egyediek. Nem ez a tipikus tömeggyártmány, mint például az erotikus könyvek sokaságán a kockahas, hanem tényleg jól kitalálva pózolnak a modellek, és az, hogy még a történethez is van köze, már csak egy bónusz. A színek nagyon szépen harmonizálnak, tényleg öröm ránézni a borítóra, és már csak ezért is érdemes szerintem megvenni a könyvet.

Ahol elérhetitek:

Blogja
Facebook
Instagram
Twitter

forrás a szöveghez: itt és itt


Kiera Cass: The Heir ~ A koronahercegnő, The Crown - Stacey Farnet


Remélem mindenkinek ismerősen cseng az a név, hogy Kiera Cass, és olyan címek, mint például a Koronahercegnő, vagy maga a sorozat neve A Párválasztó. Hát remélem, hogy igen, ugyanis második borítómodellként A Koronahercegnő modelljét Stacey Farnet-ről hoztam nektek iformációkat.

Már csak azért is gondoltam, hogy érdemes őt berakni, mivel nagy port kavart fel nem is olyan régen Kiera Cass, amikor is végre bemutatta nekünk a Párválasztó sorozat utolsó? kötetének - a The Crown, magyarul Örökösnőnek - a végleges borítóját. Elég vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókból az már biztos, de a legtöbben mégis azok voltak akiknek nem tetszett.

Mondjuk úgy, hogy a legfurcsább számomra és a legtöbb fan számára is Stacey arckifejezése volt. Voltak akik a csodálatos "hajműveket" hiányolták, de legfőképpen ez volt a nem tetszés oka. De szerintem az is benne lehetett a pakliban, hogy utolsó könyv a sorozatban és ilyenkor általában magasra rakjuk a mércét, végül is egy szeretett sorozat utolsó részét szerintem általában mindenki félve fogja a kezébe, nem is tudván, hogy miket gondoljon róla. De nekem ennek ellenére is tetszik a borító, a lila szín jó választás volt, és a ruha is gyönyörű, mint mindig.

Stacey-ről tudni lehet, hogy körülbelül két éve modellkedik New York-ban és azóta már dolgozott pár fantasztikus divat és szépségmárkával. A nyugati partra költözött, hogy ott is kipróbálja magát, mindig keres kreatív, professzionális fotósokat és stylistokat a munkához. A legjobban a divat, a szépség, a haj, az újságírás, és a reklám munka érdekli.

Ahol elérhetitek:

Az oldal ahol modellként fent van
Facebook
Instagram
Twitter

forrás a szöveghez: ittWendy Higgins: Angyali gonosz sorozat - Dominic NataleA középiskolában sok sportot űzött. Az úszók illetve a búvárok csapatkapitánya volt, emellett lacrosse-t is játszott. Szerette a fizikát, a kvantummechanikát és a számokat.

Később a triatlonok iránti szenvedélyeire koncentrált.(amely az úszás, a kerékpározás, és a futás kombinációja) Amikor 18 éves volt részt vett az Ironman versenyben. A verseny 2.4 mérföld úszásból, 112 mérföld biciklizésből, és 26.2 mérföld futásból áll. Ez egy nagyon hosszú és fájdalmas nap, de szerinte abszolút megérte.

Jelenleg Philadelphia-ba jár főiskolára, ahol üzleti és mérnöki hálózatot tanul, osztályokat indított el, hogy teherautós sofőr lehessen. Szintén szerverként dolgozik egy étteremben. Az elmúlt 5 év folyamán 3 üzletet indított el, ami egy technikai vállalattól egy városi életmódmagazinig terjed. Semelyik sem volt túl sikeres, de továbbra sem adja fel.
A szabadidejében szeret utazni, felfedezni, túrázni, fotózni, horgászni, szörfözni és főzni.

Sajnos tudomásom szerint abbahagyta a modellkedést, ami kár mivel Wendy Higgins: Angyali gonosz sorozat borítóin nagyon jól néz ki. Eddig magyarul három rész jelent meg, amiken mindig más pózban van Alexa-val a modelltársával, mindig majdnem olyan szép ruhákkal, mint amiket a Párválasztó borítón szereplő modellek is viselnek. A sorozatból eddig két részt olvastam és a befejező? kötet olvasása is tervben van, de addig is a polcomon ül és várja, hogy végre kézbe vehessem és olvashassam. Mint már írtam, maga Dom nagyon jól mutat a borítókon, de én úgy az egésszel meg vagyok elégedve. Mindig új háttér, új ruha, új póz, nekem bejön ez a folytonos változás. Nálam ezt jelképezi az, hogy a történet is folyamatosan változik, a szereplők is változnak, mi is változunk. Sóval szerintem mind a borító és mind a könyvek is szuperek, remélem a befejező kötet sem fog csalódást okozni!

Ahol elérhetitek:

Facebook
Instagram

forrás a szöveghez: ittKresley Cole: Poison Princess ~ Méreghercegnő - Shiloh Fernandez
1985. február 26.-án született Ukiahban, Kaliforniában, van egy húga és egy idősebb fiútestvére. Mielőtt színész, (és modell) lett, munkát vállalt egy vendéglőben ahol mosogatóként dolgozott. Legismertebb filjme A lány és a farkas, ahol Amanda Seyfried mellett volt főszereplő.

Olyan sorozatokban is vállalt mellékszerepeket, mint a New York-i helyszínelők, a Tara alteregói, a The Cleaner - A független, valamint a Gosspi Girl. Habár sok filmben kapott kisebb nagyobb szerepet, mint már említettem A lány és a farkas volt az, ami meghozta számára az áttörést. Viszont van azért pár megemlíteni való filmje is. mint például We Are Your Friends - itt Zac Efronnal karöltve játszottak -, vagy ilyen téren a Skateland-ot is vehetjük, ott Ashley Greene oldalán tűnik fel.

Érdekesség róla, hogy jelentkezett Edward Cullen szerepére - Alkonyat - amit aztán Robert Pattinson kapott meg. Az apja félig portugál, és félig orosz zsidó származású, míg az édesanyja brit.

Az én cikkemhez pedig azért kapcsolódik, mivel ő szerepel az Arkánum krónikák első részének a Méreghercegnőnek a borítóján. (Sajnos a női modellt nem sikerült kinyomoznom, de amint időm engedi megint nekilátok és őt is megpróbálom kideríteni.) A könyvet még nem volt alkalmam olvasni, a borító iránt vegyes érzelmeim vannak. Igazából én szeretem a sötétebb hátterű borítókat, meg azt is ha egy helyes srác is terpeszkedik rajta, de be kell valljam, szerintem vajmi kevés köze van a történethez. Ne ítéljetek el, elég megfogó ha így elsőre rápillantok, de akkor sem nyerte el igazán a tetszésemet. Viszont a könyv várólistás, szóval remélem, hogy a történet tetszeni fog a külseje ellenére is.

Ahol elérhetitek:

Facebook
Instagram

forrás a szöveghez: ittStephen Chposky: Egy különs srác feljegyzései - Emma Watson
Emma Charlotte Duerre Watson Párizsban született 1990. április 15.-én. A szülei angol ügyvédek, és van egy öccse Alexander. A nagymamája francia volt, öt éves koráig Párizsban éltek. A szülei végül elváltak, ő anyjával maradt és Oxfordba költöztek. Az apja második házasságából van három testvére, egy fiú Toby, és egy ikerpár Lucy és Nina.

Egy szavalóverseny megnyerése miatt döntött úgy, hogy színésznő akar lenni, ezért beiratkozott a Stagecoach Theatre Arts-ba. Valószínűleg ennek is köszönheti, hogy később megkapta Hermione Granger szerepét a Harry Potter-ben. Jelenleg azonban a két éves egyetemi előkészítőjét végzi, a Cambridge Egyetemen szeretne tovább tanulni, filozófiát.

Igazán én nem is gondoltam volna arra, hogy Emma Watson-t beletegyem ebbe a cikkbe, mivel nem is tudtam, hogy  könyvborítón szerepel, de aztán egy blogger társam meggyőzött, hogy mégis rakjam be. Igazam is volt, igazándiból semmilyen "eredeti" borítón nincs rajta, viszont az Egy különc srác feljegyzéseiből készült filmben szerepel, ezért egy hozzá illő könyvborítót is csináltak, amin viszont ott virít. Emma nagyon jó színésznő ezt már számomra a Harry Potter-ben, és az Egy különc srác feljegyzéseiben bizonyította, és úgy látszik, hogy modellként is megállná a helyét. A borító nem különösebben egyedi, vagy gyönyörű. Inkább mondanám azt rá, hogy egyszerű. Egyszerű, de nagyszerű, tartja a mondás is, ami szerintem erre a borítóra teljesen illik. Az már más, hogy a történet elvileg nagyon jó, de nem tudom, hogy "egyszerű" is lenne. Mindenesetre a könyv kívánságlistás, remélem a borító alapján, hogy egy szuper történetbe fogok botlani.

Ahol elérhetitek:

Facebook
Twitter


forrás a szöveghez: itt
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése