2016. március 26., szombat

Maya Banks: Második esély (KGI #1)

0

Szerző: Maya Banks
Kiadó: Cor Leonis
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304
Besorolás: erotikus, bűnüldözés, romantikus
Sorozat: KGI
Fordító: Laskay Ildikó
ISBN: 9786158036238Fülszöveg:

Maya Banks legújabb, érzéki jelenetekkel is bíró, ám nem pusztán csak az erotikára kiélezett sorozatának középpontjában a Kelly Group International, azaz a KGI áll; egy szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása.
Ethan Kelly, az egykori haditengerész repülőgép-szerencsétlenségben veszítette el a feleségét. Az azóta eltelt egy évben elzárkózott a külvilágtól, és senki sem képes áttörni a maga köré emelt falakat. A mélységes fájdalom mellett rettenetesen gyötri a bűntudat, mert férjként óriási kudarcot vallott.
Egy nap azonban megtudja, hogy Rachel él, de fogságban tartják. Azt tervezi, hogy a KGI, a szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása segítségével kiszabadítja. Azzal viszont nem számolt, hogy a felesége nem emlékszik sem rá, sem a közös életükre. Ethan reméli, hogy jóváteheti a múltbéli hibáit, és kapnak egy második esélyt. A veszély azonban még nem múlt el. A rejtélyes fogvatartók nem hagyhatják életben a nőt, és ki tudja, milyen titkok kerülnek napvilágra, ha Rachel egy nap visszanyeri az emlékezetét.
Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása.
Profil: túszmentés, emberrablási esetek, hírszerzés, és olyan munkák, amelyeket a kormány nem vállal fel…
* * * 
Az írónő másik sorozatát a Mámor trilógiát, pontosabban az első részét, még valamikor 2014-ben olvastam, de nem igazán volt az én stílusom, ezért nem is fejeztem be. Amikor viszont láttam, hogy a kiadó Maya másik sorozatát is megjelenteti azt gondoltam, hogy teszek még egy próbát és elkezdem ezt is olvasni, megnézzük mi sül ki belőle.

A borító úgy igazán nem keltette volna fel a figyelmemet, mert nekem személy szerint nem nagyon tetszik. A fülszöveg viszont annál inkább, hogy meg kell mondjam. Eléggé szeretem az ilyen ügynökös filmeket/sorozatokat és úgy általában az ilyen bűnüldözéses könyveket, ezért is fúrta az oldalamat a kíváncsiság, hogy vajon milyen is lehet akkor ez a regény. Körülbelül 3 alkalommal ültem le azzal a mondattal, hogy én akkor ezt most elkezdem és be is fogom fejezni, ha törik, ha szakad, de aztán mind a 3 alkalommal nem lett belőle semmi. Nem is tudom, egy kicsit talán mégis tartottam a téma ellenére is attól, hogy megint csalódás lesz majd ez is, és akkor én tutira végleg leírom magamban Maya Banks-t. Szerencsére azonban ez nem bizonyult igaznak és meg kell mondjam ahhoz képest, hogy még alig kezdtük el a 2016-os évet, szerintem ez a könyv az eddigi egyik legjobb élményem, és csak remélni tudom, hogy ilyen, és ehhez hasonló szépségekkel fogok szembe találkozni egész évben.

Nagyon tetszett a történet és imádtam olvasni minden egyes sorát, ezért is kellett elgondolkodnom, hogy a pozitív dolgok mellett vajon akarok e egyáltalán negatívokat is megemlítenem, és végül is arra jutottam, hogy egyet legalább mindenképpen kellene, mert az tényleg bökte a csőrömet. Kezdjük akkor a pozitív dolgokkal. A téma választás, mint említettem hatalmas húzás volt Maya részéről, és örülök, hogy megmutatta, hogy nem csak egy féle témában tud nagyot alkotni. A második dolog ami teljes mértékben megvett magának az az volt, hogy igazából ez az egész sorozat fiútestvérekről és persze az ő saját történetükről szól, és én szintén nagyon szeretem az ilyen sorozatokat. Tulajdonképpen mindegyiküket megszerettem, de igazán kedvencemmé Garreth és Donovan vált, de mint mondtam mindenkit megkedveltem valamiért. Voltaképpen így vagyok az egész könyvvel, mindent szerettem benne. Tetszett, hogy a történet E/3 személyben volt megírva, pedig általában nem ezt szoktam preferálni, de itt, és most különösen ínyemre volt, mégpedig azért, mert nem csak Rachel vagy Ethan gondolatait fedezhettük fel, hanem mindkettőjükét. A kapcsolatuk nem volt igazán zökkenőmentesnek nevezhető, és miután Ethan azt hitte, hogy a felesége meghalt csak minden rosszabb lett. Nem fogadott el semmilyen segítséget és magába fordult, egészen addig amíg meg nem tudta, hogy Rachel életben van és fogva tartják. Segítséget kért a testvéreitől, akik KGI-t, egy szuper titkos katonai csoportot hozták létre, pontosan ilyen helyzetekre. Ezután minden csak arról szól, hogy a lányt visszahozzák és kapjon a kapcsolatuk egy második esélyt arra, hogy helyrehozzák azt amit az első alkalommal elrontottak.


Szegény Rachel sajnos nem sokra emlékszik abból az életből amit egy évvel az elrablása előtt élt, szóval a Kelly család semelyik tagja sem ismerős számára, Ethan kivételével. Egyszerre volt fájdalmas és nagyon megható átélni, hogy hogyan próbálják meg helyrehozni a hibákat amiket vétettek, és közben újra megtanulni megismerni és szeretni egymást. Élvezet volt olvasni a kapcsolatukról és arról, hogy a második esély valóban létezhet. Ami viszont sajnos nem mindig volt élvezetes számomra olvasás szempontjából, az Ethan viselkedése. Egyik pillanatban a szőke herceg volt, páncélban és fehér paripában, a másikban meg inkább hasonlított egy undok békához. Szerencsére ezek a részek csak a múltban történtek meg, de akkor is. Valószínűleg ez indította el azt az egész lavinát, ami ide vezetett. Utálom amikor a pasik minden bajukért csak a nőket tudják hibáztatni, és egy meg sem történt dologba is valamit be tudnak képzelnek, márpedig ő ezt tette, tehát ez csak is a negatív dobozba ment, az ő részéről. Amikor viszont nem viselkedett így, akkor majd megszakadt a szívem mindkettőjükért, mert tudtam, hogy Ethan sem direkt okozott fájdalmat Rachel-nek, és szándékosan sosem tenne ilyet. Az ilyen részek voltak a kedvenceim, meg persze azok, amikor emlékezni kezdett valamire a múltjából, és tudta, hogy van egy családja aki szereti őt és vissza akarják kapni, nem számít mennyi időbe telik amíg meggyógyul. Ilyenkor jó, ha kéznél van pár papírzsepi, mert az tuti, hogy szem nem marad szárazon.

Csak is azt tudom mondani, hogy ez a regény egy egyszerre gyönyörű, mégis fájdalmas igazsága annak, hogy az élet túl rövid és minden percét ki kell használni, mivel sosem tudhatjuk, hogy egyáltalán megérjük e a holnapot. Aki szereti az akciót, a romantikát, valamint az erotikát, annak teljes szívemből csak ajánlani tudom a könyvet, akkor is, ha elsőre nem nyerné el a tetszéseteket. "Mert néha a második esély a legjobb esély..."


Borító: 5/3 Sajnos egy hármasnál többet nem igen akarok ráadni, mivel nekem tényleg nagyon nem jön be. Valahogy valami sokkal "mélységesebbre" számítottam, már ha a történet színvonalát nézem. Abban reménykedem, hogy a második rész nem lesz ilyen, vagy ehhez hasonló, de valószínűleg követni fogják ezt a formát. Mindegy is, a remény hal meg utoljára...
Történet: 5/5* Csak imádni lehet, már alig várom, hogy a második rész is megjelenjen a kiadó gondozásában.
Kedvenc szereplő: Rachel-t nagyon megszerettem csakúgy, mint az összes Kelly fivért.
Kedvenc jelenet: Minden amiben a Kelly fivérek, illetve a KGI csapat szerepelt.
Negatívum: Ethan viselkedése néha jól fel tudta b***ni az agyamat...* * *
Idézetek a könyvből:

"Egy férfi a megbánással is elég nehezen birkózik meg, de az a tudat egyenesen elviselhetetlen, hogy többé már nem tehet semmit, amivel helyrehozhatná a hibáit."

"Az első számú szabály, ha őrültekkel van dolgunk. Soha ne hagyjuk őket egyedül valamilyen éles tárggyal."

"De egy asszony nem kockáztatja örökké a szívét, ha nem kap cserébe semmit."

"Néha a második esély a legjobb esély."

"– Nem. Én fogom használni. Te csak ülsz, és figyeled. Nem akarom, hogy piszkáld a számítógépem. 
– Neki ez a szerelem – dünnyögte Sam. – Szerintem elélvezett, amikor megvettük."

"– Néha azon tűnődöm, nem fogyott-e el rég a józan ész, mire ti megszülettetek – dünnyögte. 
Nathan összerándult. 
– Au, anya! Erre nem volt semmi szükség."
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése