2016. március 24., csütörtök

Younger - 1. évad értékelése

0
Rendező: Darren Star
Producer: Larry W. Jones, Keith Cox, Tony Hernandez
Megjelenés: 2015. március 13
Műfaj: Komédia, Vígjáték, Dráma
Szereplők: Sutton Foster, Debi Mazar, Miriam Shor, Nico Tortorella, Hilary Duff, Peter Hermann, Molly Bernard
Csatorna: TV Land

* * * 

Figyelem, az értékelés néhány esetben spoilert tartalmazhat a sorozatra nézve, szóval emiatt ne utáljatok, de volt olyan rész ahol nem tudtam volna kimagyarázni magam, ha nem mondok róla "pár szót". 

A sorozattal úgy pár hete találkoztam először, amikor is Nico-t (a sorozatbeli Josh-t) láttam pózolni egy félmeztelen képen ami azonnal felkeltette a figyelmemet, nem is tudom vajon miért... xD Rákerestem tehát a neten, és láttam, hogy az első évad már elérhető, ezért ma, amikor végre volt egy kis időm, letöltöttem és meg is néztem. 

A történet egy 40 éves anyukáról szól, aki most vált el és szeretne visszatérni a munkába, miután a 18 éves lánya elköltözik Indiába, és nem kell többé a gondját viselnie. Sajnos azonban a kora és a 15 éves kihagyás miatt, sehova sem akarják felvenni, elmegy tehát egy bárba, hogy leigya magát, amikor is találkozik Josh-al a tetováló művésszel, akivel végül is beszélgetésbe bonyolódik. A srácnak persze megtetszik és randira hívja Lizát, mert azt hiszi 26 éves, csakúgy mint ő. Innen jön tehát az ötlete, hogy hazudni kezdjen a koráról, mert tudja, hogy máshogy sosem vennék fel sehova. Átalakul és eljátssza egy 26 éves asszisztens lány szerepét aki bulikba jár, barátnőkkel lóg, új szerelmet talál... De vajon meddig képes megjátszani magát azok előtt az emberek előtt akiket állítólagos barátainak tart?

Imádtam. (Csakhogy rövid és tömör legyek.) Az elmúlt két hetem teljes rohanásban telt, és konkrétan semmire nem volt időm, nem hogy még erőm is, miután 11-ig tanultam, aztán bedőltem az ágyba és már aludtam is. Na ennek az időszaknak, most egy picit vége szakadt, ugyanis beköszöntött a tavaszi szünet, végre és emiatt ma meg tudtam végre nézni a Younger első évadát, amit már régóta terveztem.

Meg kell mondjam, nekem most pontosan erre volt szükségem. Tökéletesen elszórakoztatott, nem kellett sokat gondolkodnom a dolgokon, semmi bonyolult szál, vagy cselekmény nem volt benne, amin én személy szerint vagy órákat tudok gondolkodni mire kitalálom, hogy akkor most mi is a helyzet. Tegyük hozzá, hogy én élvezem ezt csinálni, tényleg, de néha azért kell egy kis szünet az ilyenekben is, mert valljuk be, egy sorozatot/filmet nem csak nézni kell, hanem érteni is, különben vajmi kevés értelme van, kivéve az, hogy az agyadat fáraszthatod vele. Na de ne térjünk el a témától... Szóval, mint említettem ez a sorozat egy könnyű kis délutáni program volt számomra, érdekes és humoros cselekményszállal, szerethető karakterekkel és persze egy jó nagy kérdőjellel a végén, hogy vajon akkor most mi is lesz itt a következő évadban.

A színészekkel én abszolúte meg vagyok elégedve, Sutton-t és Nico-t most láttam először, de ahhoz képest le vagyok nyűgözve. Hilary és Debi pedig már feltűntek pár számomra is ismert sorozatban/filmben, szóval valami fogalmam azért volt, hogy mit is várhatok tőlük. Sutton játssza Liza Millert, a sorozat főszereplőjét, akiről nekem őszintén, elég vegyes érzelmeim vannak. Először is az, hogy a karaktere egy 40 éves nő, aki 26 évesnek adja ki magát, egy kicsit furának tűnt, de végül is már az első részben rájöttem, hogy ez igazándiból nem is olyan nagy dolog. Igaz, hogy hazudik mindenkinek maga körül a koráról, de ha nem tenné, akkor meg nem vennék fel sehova, mivel már mindenki szerint "túl öreg", hogy ilyen munkákba kezdjen. Ez szerintem kurvára rasszista, már ne is haragudjatok a szóért. Egy alapszabály az, hogy egy nőt sohasem kérdezünk a koráról. Másodszor, szerintem épp elég az neki, hogy ő tudja magáról, hogy már nem igazán egy mai pipi, szóval nem kell még az, hogy meg is megalázzák emiatt. Bocsesz, kicsit előbújt belőlem a feminista énem... :D

Összességében tehát, szerintem egy nagyon jó kis sorozatra bukkantam rá, és mit ne mondjak érdemes is volt nekiülni és nézni kezdeni. A legjobban Liza és Josh kapcsolata tetszett, mondjuk Nico-n nincs olyan amit ne lehetne imádni *-* és tudom, hogy mégis csak egy hazugságra épült az egész, na de akkor is. A férfiak több mint 50 százaléka, egészen biztosan az idősebb nőre bukik, ezért is tartottam nagyon cukinak, hogy Josh, hogy próbálta meg a nála több mint tíz évvel idősebb Lizát becserkészni. Mit ne mondjak, elég jó kis poénok sültek ki belőle. :D A második évad nézése jelenleg is folyamatban van, és szerintem nem fogok hazudni azzal, ha azt mondom, hogy valószínűleg azt még jobban fogom imádni, mint az elsőt. És ááá, dehogy. Nico-nak ehhez semmi köze. Kikérem magamnak. :D


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése