2016. május 9., hétfő

Blogger Identity Tag (Book Tag #10)

0

Halihó! :)
Egy újabb book tag-el érkeztem mára, ami abból a szempontból is jó, hogy az előző bejegyzésemben említettem azt a tényt, hogy soha nem írtam erre a blogra egy bemutatkozó posztot, pedig terveztem, de aztán végül mégsem valósítottam ezt meg. Ebben a book tag-ban tehát most egy kicsit jobban megismerhettek engem, valamint a további kérdéseket is szívesen fogadom kommentben, illetve molyon, facebook-on is. :) 
Én szeretném, ha Becca, illetve Évy és petuka16 az Addectid to the books bloggerinái kitöltenék ezt a taget, mert kíváncsi lennék a válaszaikra. Hajrá csajok! ^^


A bejegyzést AniTiger-től loptam, az ő kitöltését 
itt (x) olvashatjátok! :)1. Mikor és miért kezdtél el blogolni?

Ezt a blogomat 2015 júliusában kezdtem el, de persze előtte volt már vagy 5 olyan blogom itt blogspot-on, valamint más online felületeken, ahol általam kitalált történeteket, fanfiction-okat írtam. A miértre még mindig ugyanaz a válaszom, mint egy évvel ezelőtt is volt. Azért, mert egy olyan saját "helyet" akartam magamnak, ahol kiírhatom magamból a könyvekkel kapcsolatos érzéseimet, véleményeimet.


2. Van/volt több blogod is? Ha igen, azok milyen témájúak?

Ügyesen, mint mindig, most is sikerült az első kérdésre a második kérdés válaszait is elmondanom... :D


3. Miért pont könyves blogot írsz?

Mert szeretek olvasni és ha már az író lét nem jött össze, attól kritikus még mindig lehetek egy nap. :D Viccet félretéve, idézném AniTiger szavait, "Mindenki arról ír, amiről akar, amit szeret. Én a könyveket szeretem, így azokról írok."

4. Honnan jött a blogod nevének az ötlete?Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég sokszor változtattam blog nevet az elmúlt 1 évben. Az oka leginkább ennek az volt, hogy egyik sem fogott meg igazán annyira, hogy azt gondoljam, hogy én ezt a közeljövőben még használni fogom. A One More Page ötlete egy közeli barátom fejében született meg, amikor is a segítségét kértem, hogy találjon ki nekem egy ütős kis címet a könyves blogomhoz. köszi Fanni :D

5. Álnéven vagy sajáton írsz? Ha álnéven, akkor miért éppen ezt a nevet választottad?


Mivel az igazi nevem Luca, és nem nagyon szerettem volna olyan álnevet választani magamnak blogoláshoz, ami egyáltalán nem kapcsolódik az igazi nevemhez, ezért egy olyat kerestem, aminek a kezdőbetűje L betűvel kezdődik. Persze a Lexán kívül voltak más felvetéseim is, mint pl. a Lucy vagy Lexi, de mivel a Lexa L-el kezdődik, jó hangzása is van, valamint az egyik kedvenc női nevem az Alexandra becézése is lehet, ez okból kifolyólag döntöttem úgy, hogy ez a név tökéletes lesz nekem blogolás céljából. (Az meg már csak érdekesség, hogy a közeli barátaim is kezdik átvenni azt, hogy Lexának, vagy Lex-nek szólítanak. :))


6. Milyen szempontokat veszel figyelembe egy bejegyzés megírása során?

Minden értékelésem felépítésénél próbálok arra figyelni, hogy egyszerre legyen a maga módján egyedi, de egy kicsit mégis hasonló az előzőekhez képest. Pl. a könyv adatainak megjelenítése, mindig a bejegyzés elején van. De példának okáért a hasonlóság a bejegyzéseim között az, hogy az értékeléseket/ajánlókat általában úgy írom, hogy kezdem egy rövid beszámolóval, hogy hogy találkoztam a könyvvel, miért kezdetem el olvasni stb. Aztán jön a dolog hosszabb része, amikor is végre "papírra" vetem az érzéseimet a könyvvel kapcsolatban, legyen az rossz, vagy jó. A befejezésben egy kis összegzést olvashattok a történetről, majd jöhetnek a kedvenc idézetek a könyvből és persze a képek is. :)7. Mi alapján keresel képeket a bejegyzéseidhez?

Elképzelem a szereplőket, helyszíneket, egyes fontosabb jeleneteket vagy momentumokat és ezek alapján megyek fel a netre keresgélni, hogy megtaláljam a majdnem mindig tökéletes képeket a bejegyzésekhez. A poén amúgy az, hogy a kép kereséssel kétszer annyi időt töltök, mint magával a poszt megírásával. :D #justlexa'sthings


8. Mi a véleményed a nyereményjátékokról?


Úgy általában? Igazából vegyes érzéseim vannak ezzel a témával kapcsolatban. Szoktam rajtuk játszani, mert hát ki nem örülne egy ajándék könyvnek, könyvjelzőnek? + én is szoktam ilyeneket csinálni. De ott van például az érme másik fele, az a helyzet, amikor egy bloggernek csak azért vannak követői, meg lájkolói, mert folyamatosan nyereményjátékokat rendez és persze, hogy az emberek ott vannak a blogja "körül", de ha nem csinálna nyereményjátékokat akkor a kutya se olvasná. Szóval igen. Egyrészről szerintem lehet jó abban, ha valaki nyereményjátékot rendez, mert például ezzel akarja megköszönni az olvasóinak, hogy ott vannak és olvassák, de másrészről szerintem nem helyes viselkedés az, ha valaki csak azért csinálja, hogy több olvasója legyen, mert ez konkrétan azt jelentené, hogy megveszi őket.

9. Recenziós könyveket olvasni?


Igen, szoktam. :)


10. Hogyan reagálnak az emberek, ha elmondod, hogy könyves blogger vagy?


A szüleimnek egy pár hónappal a megalakulása után mondtam el és nem csináltak belőle nagy ügyet. A közelebbi barátaim tudnak róla és még olvassák is, de amúgy nem szeretem nagy dobra verni ezt a témát. Nem az a baj, hogy szégyellem csak általában, ha valaki megtudja, hogy könyves blogot írok, akkor azt mondja, hogy "Tényleg? Ez de szuper..." és itt többnyire ki is siklik a beszélgetés és következik a kínos csönd... :D Amúgy meg semmi gáz, ha valaki megkérdezi akkor udvariasan válaszolok, de egyébként meg nem szoktam fűnek-fának elmondani. 


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése