2016. május 2., hétfő

Dorothy Blog Award

0

Sziasztok! :)
Már nagyon régen, olyan négy hónapja kapott a blog egy díjat - a Dorothy Blog Award-ot. Kedves barátnőm AniTiger volt olyan kedves és ajándékozta ezt nekem, amit ezúton is szeretnék még egyszer megköszönni és elnézést kérni, amiért eddig tartott, hogy ezt a bejegyzést megírjam.  Az ő posztját a díjról, pedig ITT olvashatjátok! ;)


Szabályok:

1. Köszönd meg a díjat és tedd ki, hogy kitől kaptad!
2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!
3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!
4. Válaszolj 12 kérdésre!
5. Tegyél fel 12 kérdést!
6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd!


2. Írj egy rövid kis szöszt az illető blogjáról!

Ha jól emlékszem akkor körülbelül akkor lettem a blog olvasója, amikor a sajátomat is elindítottam, az pedig már majdnem egy éve van. Szerintem még azt is bátran kijelenthetem, hogy valószínűleg AniTiger bejegyzéseinek olvasása közben döbbentem rá, hogy én is elszeretnék kezdeni egy blogot írni, ahol kiírhatom magamból minden egyes érzéseimet a könyvekkel kapcsolatban, olyan emberek felé, akik szívesen olvasnának is róla. Nagyon szeretem a bejegyzéseit olvasni, mert értelmesek, összeszedettek és látom rajta olvasás közben, hogy tényleg szereti ezt csinálni és tényleg bele is adja a szívét, lelkét abba, hogy örömet szerezzen az olvasóinak. Nagyon reménykedek, hogy egy ideig még nem akar "nyugdíjba" vonulni és befejezni a blogot, mert az biztos, hogy az írásait olvasva mindig jobb kedvre szoktam derülni és ezt biztosan nem akarnám veszni hagyni.3. Írj 12 dolgot a saját blogodról!

1. A blog 2015. júliusában alakult meg, azóta 13 alkalommal változtattam designet, a mostanit is beleértve, de azt hiszem egy jó ideig most nem fogok változtatni rajta, mert tetszik ez az új felállás. Egyszerű, de mégis szép.

2. Ezzel e bejegyzéssel együtt eddig összesen 76 darab poszt található meg a blogon.

3. Szintúgy mint Anitiger, én sem írtam sosem egyetlen egy köszöntőt sem a blogra, az első bejegyzésem egy értékelés volt a Sherry Gammon által írt, Szerethetetlenről.

4. A blog kezdetének első pár hónapjában imádtam book tag-eket kitölteni, majd kirakni őket, de úgy látszik ebből a szempontból a kezdeti lelkesedés elszállt, mivel mostanában csak elvétve találhattok meg nálam ilyen jellegű posztokat. Na nem baj, majd belehúzok, és megcsinálok párat. :)

5. Azt hiszem februárban volt az, amikor egy új rovatot kezdtem el írni, - a Pénteki (könyves) agymenést, amiből végül összesen egy bejegyzés született, mert valamilyen okból kifolyólag nem folytattam.

6. Szeretek értékeléseken kívül másmilyen témájú bejegyzéseket is írni, - lásd: book tag.

7. A címnek, csakúgy mint a designek is sok féle változata fordult már meg a blogon, de az utolsó amit jelenleg is használok, egy barátom segítségével jött létre, amikor is arról beszélgettünk, hogy egy magasabb szintre akarom emelni a blogot és ezért egy név változtatást is szeretnék beiktatni.

8. A Young Adult, illetve a New Adult az a téma, amiről értékelés formájában a legtöbb bejegyzés szól.

9. Egy másik állandó rovatom is fut a blogon, a Rejtett tehetségek a klaviatúra mögött címmel, amiben olyan írók bejegyzéseit osztom meg, akiknek saját blogjuk esetleg nincs, de az írásaikat szívesen megosztanák a világgal.

10. Szoktam recenziókat írni.

11. Szoktam zenét hallgatni írás közben, például akkor ha nincs ötletem, hogy mit írhatnék még bele a posztba, hogy egy fokkal jobb legyen. Erről hamarosan egy inspirációs bejegyzést is közzé fogok tenni, amiben megmutatom nektek, hogy én milyen zenéket hallgatok bejegyzés írás közben.

12. Az értékeléseken és book tag-eken kívül, szeretnék még olyan posztokat írni, amiben olyasforma témákat feszegetek, mint "Miért lenne tanulságos elolvasni egy meleg fiúról szóló könyvet?" vagy "Mit csinálj akkor, ha nem jön az ihlet írás közben?".

4. Válaszolj 12 kérdésre!

1. Szoktál könyvtárba járni?

Igen, mondhatni heti rendszerességgel is. Általában kiveszek 8 darab könyvet, amiből aztán a 4 hét elteltével kettőt vagy hármat olvasok sajnos csak ki. nincs annyi időm egyszerűen, hogy mind a 8 könyvvel 1 hónap alatt végezzek, leginkább a sok tanulás miatt, de szerintem érdemes eljárni akkor is ha csak nézelődnél vagy tanulnál.

2. Tudják a barátaid, a családod, hogy könyves blogot vezetsz?

Igen, a szüleimnek egy pár hónappal a megalakulása után mondtam el és nem csináltak belőle nagy ügyet. A közelebbi barátaim tudnak róla és még olvassák is, de amúgy nem szeretem nagy dobra verni ezt a témát. Nem az a baj, hogy szégyellem csak általában, ha valaki megtudja, hogy könyves blogot írok, akkor azt mondja, hogy "Tényleg? Ez de szuper..." és itt többnyire ki is siklik a beszélgetés és következik a kínos csönd... :D

3. Mi a kedvenc műfajod?

A fantasy témájú könyveket nagyon szeretem, de ugyanígy vagy a Young Adult, illetve New Adult kategóriákkal is, de azt hozzá kell tennem, hogy mivel nagyon erősen hangulatember vagyok, ezért a hangulatom nagy szerepet tölt be abban, hogy az adott pillanatban én most mit szeretek és mit nem.

4. Melyik kiadótól olvastál eddig a legtöbbet?

A Könyvmolyképző Kiadótól. Amikor felfedeztem az olvasás utáni szenvedélyemet és könyvek után néztem a neten, akkor egy idő után egyre többször találtam szembe magam ezzel a kiadóval, tehát úgy döntöttem, hogy nekem olvasnom kell tőle valamit. A legtöbb könyvüket szeretem, szóval nem is kérdés, hogy tőlük olvastam eddig a legtöbbet.

5. Olvasol más könyves blogokat?

Igen, mondandóm elején már olvashattátok, hogy AniTiger például az egyik kedvenceim közé tartozik, de ott van még Becca a Little Red Reading Hood című blog írója, vagy Zsebi Maybe I'm a Bookworm... című blogja. (Nem soroltam fel mindenkit, mert az hosszú lenne, de ott vannak még a Prológus tagok, Lorelei stb, stb...)

6. Részt szoktál venni könyvklubokban, Könyvmolypárbajon, illetve egyéb bloggeres összeverődéseken? 

Igen, ebben az évben indultam is a 2016 Reading Challenge-en, a Könyvmolypárbajon, illetve a Várólista csökkentésen. Remélem meg is tudom valósítani is őket. :)

7. Volt valami negatív élményed már a blogod által (visszajelzés, elutasított recenzió, beszólás megjegyzésben stb.)?

Nem, hála istennek ilyen még nem történt velem, habár tudom, hogy egyszer annak is el fog jönni az ideje. Valószínűleg elsőre bántónak fogom érezni, de nem fogok rajta feldühödni, hanem csöndben feldolgozom. De ha példának a visszajelzést írjuk, akkor meg megköszönöm neki a tanácsot, ha kulturált formában fogalmazta meg, és vagy megfogadom vagy nem.

8. Mi a véleményed a nyereményjátékokról?

Úgy általában? Igazából vegyes érzéseim vannak ezzel a témával kapcsolatban. Szoktam rajtuk játszani, mert hát ki nem örülne egy ajándék könyvnek, könyvjelzőnek? + én is szoktam ilyeneket csinálni. De ott van például az érme másik fele, az a helyzet, amikor egy bloggernek csak azért vannak követői, meg lájkolói, mert folyamatosan nyereményjátékokat rendez és persze, hogy az emberek ott vannak a blogja "körül", de ha nem csinálna nyereményjátékokat akkor a kutya se olvasná. Szóval igen. Egyrészről szerintem lehet jó abban, ha valaki nyereményjátékot rendez, mert például ezzel akarja megköszönni az olvasóinak, hogy ott vannak és olvassák, de másrészről szerintem nem helyes viselkedés az, ha valaki csak azért csinálja, hogy több olvasója legyen, mert ez konkrétan azt jelentené, hogy megveszi őket.

9. Mikor szeretsz a legjobban olvasni?


Este az ágyban, amikor már csak a csönd és béke vesz körül, na meg persze a forró csokim :D Nem tudom, de ilyenkor már a nap összes fáradsága után, szeretem tudni, hogyha aznap este, amikor hazaérek akkor már nem kell foglalkoznom semmi mással az ágyban fekve, csak éppen a soron következő könyvvel.

10. Mikor szeretsz legjobban blogot írni?

Ha az időpontot nézzük, akkor hétvégén kettő illetve nyolc óra között. Viszont van a másik mód is, ami az lenne, hogy amikor éppen valami eszembe jut valami jó ötlet. Persze ilyenkor nem tudom rögtön megnyitni a blogspot.hu-t, hogy megírjam, ezért mindig tartok magamnál cetliket, post-it-eket, na meg persze tollat, hogy akkor valahova legalább le tudjam jegyzetelni, mielőtt elfelejtem.

11. Melyik az a könyves karakter, akit annyira utálsz / utáltál, hogy beledobnád a Végzet-hegyének katlanjába, a zombi apokalipszis kitörésekor berúgnád az agyra éhesek tömegébe, lehajítanád a Világ végéről vagy csak simán agyonvernéd egy péklapáttal?


Tessa Young, akit az Anna Todd által írt Miután sorozatból ismerhettek, ami itthon a Gabo kiadó gondozásában jelent meg. És hogy miért éppen rá esett a választásom? *mesedélután* Ez a csaj valami felfoghatatlan szerintem. Olyan, de olyan sík hülye, hogy az már fáj. De mondjuk ez ugyanúgy elmondható lenne a kedves főszereplő társáról, Hardin-ról is. "Mindketten ostobák, mazochisták, sekélyesek, betegek és komoly kezelésre szorulnak." Csak, hogy @h_orsi-t idézzem, aki nagyon szépen össze is foglalta, hogy miért is nem érdemes még csak rá sem nézni a könyvre. (Az ő értékelését ITT olvashatjátok.) + ingyen tanácsokat is ad, hogy mit csináljatok, ha mégis meg van már a könyv!
Ez persze senki ellen nem szól, mindenki azt szeret, amit akar és akit akar, ez teljesen szubjektív véleménynyilvánítás volt.

12. Mennyire játszanak szerepet a molyos kihívások az olvasásaidban, ha egyáltalán szerepet játszanak?

Szerepet nyilván játszanak, de egyáltalán nem befolyásolnak abban, hogy mit olvassak, mivel én mindig is csak azt fogom olvasni, amit én el akarok olvasni. :D Ez már csak így van, sajnos nagyon önfejű vagyok. 

5. Tegyél fel 12 kérdést!

1. Mióta blogolsz?

2. Milyen más hobbid van a blogolás és olvasás mellett?

3. Mi a kedvenc könyved címe? (És igen, ilyen gonosz vagyok, csak egyet választhatsz :D)

4. Szoktál zenét hallgatni írás közben? Ha igen, mik a kedvenceid?

5. Mennyi könyvet szoktál átlagosan egy hónapban venni?

6. Hol van a kedvenc könyves kuckód, ahol a legjobban szeretsz olvasni?

7. Szoktál olvasás közben nassolni?

8. Szoktál könyvtárba járni?

9. Melyiket szereted a jobban, a papírkötéses könyveket vagy kemény kötéseseket?

10. Milyen témában olvasol a legszívesebben?

11. Olvasol angol könyveket? Ha nem, akkor szeretnél majd valamikor? Ha igen, akkor mik a kedvenceid?

12. Végezetül, kik a kedvenc könyves párjaid?

6. Küldd tovább a díjat azoknak, akiknek szeretnéd!

- @beathag: http://hellolittleredreadinghood.blogspot.hu/

- @Fancsali: http://fancsali-olvas.blog.hu/

- @STimi: http://konyvektengere.blogspot.hu/

-  @RavenS: http://www.konyvessarok.blogspot.hu/

- @Uszáma: http://konyvspiraciok.blogspot.hu/

- @Netra_K: http://konyvekszarnyan.blogspot.hu/

- @h_orsi: http://konyvkoktel.blogspot.hu/

- @zsebibaba007: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/

- @Pandalány: http://feherjudyt.blogspot.hu/

- @lexa24: http://thinkingaboutyou.hu/


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése