2016. május 21., szombat

Elizabeth Chadwick: Az oroszlános címer (Cover Reveal #10)

0

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan megjelenik az Oroszlános címer, a nagyszabású, lenyőgöző történelmi regény. „Lenyűgöző, csodaszép és igaz történet… Mintha magam is William Marshallal együtt élném át a cselekményt. Gazdagabb lett tőle az életem.” – vélekedik a műről Richard Lee, a Historical Novel Society alapítója.Fülszöveg:

Ebben a lenyűgöző regényben az olvasó a szereplőkkel kézen fogva végigsétál a kora-középkori Anglia történelmén.

William Marshal lovag hűsége és vitézsége elnyeri méltó jutalmát: a királyi család engedélyt ad neki, hogy feleségül vegye a gyönyörű és gazdag örökösnőt, Isabelle de Clare-t.

Richard király halálával azonban vége a házaspár idilli életének. János, a király öccse lép trónra, aki elkobozza Marshal földjeit és túszul ejti fiait. A viszontagságok keservesen próbára teszik William és Isabelle házasságát. Hogyan döntsön William? Maradjon hű az uralkodóhoz és esküjéhez, vagy lázadjon fel?

Az események sodrásában egyre nehezebb helyzetekben találja magát, ám Isabelle, a bátor, éles elméjű asszony végig férje mellett áll, és osztozik sorsában. Együtt néznek szembe mindazzal, amit a jövő tartogat családjuk számára.

Az oroszlános címer a második regény, ami Pembroke Grófjának, Anglia régensének, William Marshalnak a sorsáról szól. A két regény külön is olvasható és élvezhető.


Jegyezd elő a linkre kattintva:

Tedd kívánság és/vagy várólistára: 


Az írónőről:

Elizabeth Chadwick Nottinghamben él férjével és két fiával. Kutatásainak nagy részét a Regia Anglorum társaság tagjaként végezte. A társaság a kora-középkort eleveníti fel, céljuk, hogy korhűen idézzék fel a múltat. Az írónő emellett történelmi- és romantikus regényírást oktat. Első regénye, a The Wild Hunt megnyerte a Betty Trask Díjat. A Romantic Novelists’ Díjra több könyvét is jelölték; 1998-ban a The Championt, 2001-ben a Lords of the Wild Castle-t, 2002-ben a The Winter Mantle-t, 2003-ban pedig a The Falcons of Montabard-t.
Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése