2017. január 6., péntek

Hello 2017, Goodbye 2016 - Év végi ismertető

0


Halihó molyocskák! ^^
Tudom, tudom. Egy dög vagyok, amiért az utóbbi időben eltűntem és semmi életjelet nem mutattam magamról se facebook-on, se itt a blogon. Molyon és instagrammon néha aktívkodtam egy keveset, de egyébként nem voltam nagyon jelen decemberben a közösségi oldalakon. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy hónap elején megkezdődött a karácsonyi készülődés, rohanás, vásárlás, sütés, főzés... és mi egyéb más. Ennek köszönhetően az olvasás, illetve a blogolás az előző hónapban sajnos kiszorult az életemből, ami egyrészt nagyon bánt és elszomorít, másrészt belátom, hogy valószínűleg nem éltem volna túl a decembert, ha még mindenen túl írnom, illetve olvasnom kellett volna napi szinten. Na, de nem siránkozom itt nektek, mondanám írnám, hogy mi is lenne ennek a bejegyzésnek a lényege.
A figyelmesek vagytok, akkor a címből kiolvashattátok, hogy ez a poszt kicsit összefoglalná mindazokat a dolgokat, amik 2016-ban történtek velem, - és persze a bloggal. Készültem egy kis statisztikával, olvasásokkal, jövőbeni tervekkel, illetve fogadalmakkal, valamint, ha nem leszek túl fáradt mire ezeken átrágom magam, akkor még elhozom nektek 2016 leg-jeit is.
Nem is húznám tehát a szót tovább, utólag is mindenkinek Kellemes Ünnepeket Kívánok, remélem, hogy sok jó könyvet kaptatok a fa alá is és, hogy pihentetek egy kicsit, ez idő alatt, az olvasás mellett. :D Nekem sajnos nem sikerült rendes kipihenni magam, de ez nem meglepő...

***

Először is kis felvezetőnek szeretném megköszönni nektek az egész éves ittlétet, támogatást, biztatás. Sokat jelent, hogy ennyien szeretitek azt, amit itt csinálok és, hogy az általában értelmetlen fecsegésem ellenére is mindig kedvesek és megértőek vagytok velem szemben. Ismerem magam, szóval tudom, hogy néha nem könnyű elviselni. 

Ebben az évben is sikeresnek mondhatom magam, elég sok ok miatt, de csak, hogy párat megemlítsek, mert nem akarom egész nap itt húzni a szót:

- 2016-ban megünnepelhettétek velem a blog 1 éves szülinapját, ami számomra megdöbbentően nagy élmény volt, ugyanis nem hittem volna, hogy idáig eljutok valaha is. 
- A blognak, közösségi médiáknak köszönhetően ebben az évben is nagyon sok új barátra tettem szert, és a legtöbbjükkel napi szinten még beszélgetek is, úgyhogy ebben a témában is sikeresnek érzem magam. 
- Megújult a blog kinézete, nem csicsáztam túl, egy szép letisztult változatot választottam, aminek elkészítésében egy barátom segített. Nekem személy szerint nagyon tetszik, azóta se éreztem késztetést, hogy változtassak rajta. 
- Csatlakoztam egy blogger közösséghez, - név szerint a Prológushoz - aminek a mai napig büszke tagja vagyok. itt lehet kicsit csaltam, mert ha a számok nem hazudnak, akkor a Prológus 2015 végén alakult meg, de mindegy is, 2016-ban kezdtünk el rendesen aktívan működni. 
- Eljutottam a Könyvfesztiválra, illetve a Könyvhétre is, mindkettő Pesten került megrendezésre. 
- Elkezdtem írni a saját könyvemet (pontosabban kettőt is) és év vége felé mindkettőt beküldtem egy pályázatra. Jelenleg is várok az eredményre. 
- Új könyvespolcom lett! Majdnem el is felejtettem. karácsonyra egy nagyon szuper új polcot kaptam, ami már fel is került a falra. Nagyon szükség volt, mivel a könyveim már kezdték elég durván ellepni a szobám padlóját, asztalát, székét, ágyát, foteljét... 
- Elkezdtem megírni egy "Mielőtt a világvége bekövetkezik" című lista írását olyan dolgokról, amiket meg akarok tenni még a világvége bekövetkezése előtt. Még nem volt időm rá, de hamarosan felrakok belőle pár részletet ide is.
- Fordítani kezdtem ide a blogra, könyvekből kimaradt vagy hozzáadott extra jeleneteket, amiket úgy vettem észre, hogy nagyon szerettek, úgyhogy a jövőben is megtartom az ezzel foglalkozó rovatom, valamint lehet nekem megírni, hogy mit fordítsak le következőnek.
- Az angol nyelvű könyvek olvasásába is belejöttem, egyre több idegen nyelvű könyv kerül a polcomra, amik aztán már csak olvasásra várnak. 

A következő pont lenne a fentebb megemlített statisztika. 

Összes blogposzt: 104 
Rendszeres olvasók: 250
Összes megjelenítés: 33 248
Legkedveltebb bejegyzés: Daemon és Kat - Bónusz baba jelenet (Fordítok, ha akarok #3)

Összes olvasásom: 91
+ Félbehagyottak: 3;   Befejezetlen: 7
Ebből angol nyelvű olvasásaim: 10
Beszerzések: 66

A témához kapcsolódik az is, hogy sajnos nem sikerült teljesítenem a 2016-os Reading Challenge-t, de annyira nem szomorkodtam miatt, 2017-ben is megpróbálkozom vele, a cél megint 100 darab könyv elolvasása lesz 1 év alatt.

Jövőbeni tervek...

A blog folytatása, visszazökkenés a régi kerékvágásba, folytatni a rovataimat, cikkeim, valamint értékeléseim írását. Szeretném az angol nyelvű olvasásaim számát is kicsit magasabbra emelni, sajnos csak így év vége felé jöttem rá, hogy 'de én mennyire is szeretek így olvasni', úgyhogy nem jutottam túl messze ezen a téren. A regényeimet is tervezem folytatni. Lassan, de biztosan haladok, nem sietek el semmit, szeretnék minden szépen, alaposan kidolgozni, hátha egyszer úgy hozza az élet, hogy kiadatom majd egy kiadónál. A sorozat, illetve film imádatomnak is szeretnék helyet adni 2017-ben, nagyon sok általam várt film/sorozat fog a képernyőkre kerülni hamarosan, úgyhogy ezen a téren is izgatottan várom a fejleményeket. A fotós karrierem beindításán is dolgozom már egy ideje, remélhetőleg ebben az évben ténylegesen is elkezdhetem, valamint a vlogolásba is szeretnék már egy ideje belekezdeni, meglátjuk, hogy összejön e ebben az évben.


Részemről ennyi lett volna ez a kis év végi összegző, remélem mindenkinek jól telt 2016-os év és egyben remélem is, hogy 2017 legalább ennyire kellemes lesz számotokra.
Boldog 2017-es évet kívánok minden kedves olvasómnak! ^^


Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése