2018. június 5., kedd

Király Anikó: Strand, papucs, szerelem

0

Szerző: Király Anikó
Kiadó: Menő Könyvek
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 272
Besorolás: ifjúsági, romantikus, nyár
Fordító: 

Fülszöveg: 
Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet… 
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.


***
Köszönöm szépen a Menő Könyveknek, 
hogy elolvashattam ezt a könyvet! :)


Először a fülszöveg fogott meg a könyvvel kapcsolatban, gondoltam igen, ez is valami olyan olvasmány lesz, amivel szívesen leruccannék egy hétvégére a Balaton parthoz, miközben a hasamat süttetem a forró köveken. És hát, hogy is mondjam... részben igazam lett, részben viszont nem.
Minden tiszteletem az írónőnek, amiért megírta ezt a történetet és azért, mert a lapokról is sütött, hogy élvezte megalkotni ezeket a szereplőket és bele is tudta élni magát a cselekménybe.

Nem úgy mint én.

A legjobban azt sajnálom, hogy nem tudnám megindokolni miért nem élveztem olvasni ezt a könyvet. Magam is tini vagyok, márpedig kamaszok a főszereplők itt is, úgyhogy emiatt biztos nem. A Balatonnál játszódik az egész sztori és ugyan melyik épeszű magyar ember ne szeretné a Balatont? Magam is járok oda minden nyáron és eddig még sosem sikerült megunnom, pedig minden évben ugyanazt csináljuk. Eszünk, fekszünk, fürdünk.
Hát mit ne mondjak ez aztán a baromi fárasztó program, ugye?

De akkor mégis miért? Miért nem tudtam sohasem úgy belefeledkezni a történetbe, mint amikor egy Sarah J. Maas könyvet olvasok. Vagy Percy Jacksont? Vagy akármilyen más young adult könyvet?

Őszintén nem tudom.

Úgyhogy inkább logikus fejjel eltekintek minden hülyeségemtől, ami miatt nem tudtam élvezni a regényt, és megpróbálom az önös érzelmeit félretéve értékelni azt, ami márpedig jó volt a könyvben. (Annak ellenére, hogy most nincs agyam semelyiket sem felfogni.)

Spoilerezni nem szeretnék, a fülszöveg amúgy is leírja a konkrét cselekmény lényegét és higgyétek el, hogy pontosan azt fogjátok kapni ami ott le van írva, úgyhogy ezt ugorjuk akkor. (Jó értelemben véve XD)
Az alapötlet szuper és tényleg olyan valósághűen van ábrázolva minden szereplő, hogy le a kalappal az írónő előtt ez még néha a legjobbaknak se szokott menni.
Bogi szimpatikus főszereplő volt, (már amikor nem uralkodott el rajtam az utálom a világot hangulat olvasás közben...) így korban közel hozzá sokszor tudtam azonosulni vele, főleg a sok balszerencsés esetben, amiben része volt. XD Habár maga a regény rövid, azért érezhető karakterfejlődés megy végbe a részéről a történet elejét és végét is figyelembe véve.
Arnold tipikus nagytesós bátyus volt, olvasás közben tört rám már sokadjára, hogy de szeretnék magamnak egy ilyen bátyját! :D Tudom nem mindig tejfel vele az élet és azért itt sem volt mindig jófej, de azért úgy egy napra kipróbálnám milyen érzés lehet, ha az embernek bátyja van.

Kedvenc szereplőm igazándiból nem is volt, de ha lenne akkor Bogi és Arnold versenyezhetne a címért. Mindenki mással is elvoltam, egyedül Kittikét utáltam, meg néha Bogi szüleivel beszélgettem volna el (főleg az apjával) egy sötét sikátorban, de ezt is lehet csak azért éreztem így, mert magam is tini vagyok. Ki tudja? :D

Összességében én azt mondom, hogy Király Anikó egy jó kis könyvet rittyentett össze. Az, hogy nekem miért nem tetszett: egyéni probléma, igazából nem a sztorival volt bajom, hanem saját magammal meg az élettel. De azt nem húzhatom rá erre, úgyhogy emiatt nem fogok kevesebbet gondolni az írónőről, majd következőleg megpróbálkozom egy másik könyvével, aztán majd utána meglátjuk hogy jövünk ki egymással.

Ajánlom: ha egy könnyed nyári olvasmányt keresel, ami tele van vicces, szarkasztikus megjegyzésekkel, egy szerethető főhőssel, valamint egy csipetnyi romantikával, ami semmiképpen sem álomvilágba illő. Sokkal inkább olyan valóságos, ami veled is megtörténhet bárhol és bármikor.Vélemények:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése